Archieven

Dit bericht is 741 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Afgelopen weken is in de diverse woon- en zorgcentra van de Zellingen dikke pret beleefd aan de opvoering van ‘Groener Gras’, door musicalgroep Zorgeloos. Zaterdag 18 mei is de finale met twee voorstellingen in gebouw de Tuyter.

“Ontzettend leuk om dit te doen, voor de bewoners is het echt genieten”, laat een enthousiaste Ineke Kalkman (52) weten. De bijna afgestudeerde verpleegkundig specialist werkt al ruim 17  jaar bij de zorgorganisatie. “Ieder jaar brengen wij een musical, de eerste keer was in 2010 ter gelegenheid van 12,5 jaar de Zellingen. Binnen drie dagen werd onder begeleiding een musical voor collega’s en vrijwilligers ingestudeerd. Onze bewoners op de verschillende locaties wilden graag ook de voorstelling meemaken. Dat hebben we voor ze gedaan, met veel succes mag ik wel zeggen. Daarna hebben ieder jaar een musical opgevoerd. Onze groepsnaam is ‘Zorgeloos’, om onze toehoorders een zorgeloze avond te geven.”

Wat is de Zellingen?
De Zellingen is een organisatie die zich richt op mensen die korte of lange tijd verzorging nodig hebben. Doelstelling is om mensen zo lang mogelijk thuis, in de eigen omgeving, de benodigde zorg, verpleging of ondersteuning te geven. Lukt het niet (meer) thuis, dan zijn er vijf zorgcentra in Krimpen, Capelle en Nieuwerkerk. Bij de Zellingen werken bijna 1.300 medewerkers en ongeveer 500 vrijwilligers.

Professioneel
De voorstellingen zijn steeds professioneler geworden meent Ineke: “In oktober starten de wekelijkse repetities op de donderdagavonden. De groep is een afspiegeling van de organisatie met werknemers en vrijwilligers uit de keuken, zorg en  management. De lat leggen we ieder jaar iets hoger. We volgen workshops om ons in het spelen te ontwikkelen. Tevens werken we met professioneel licht en geluid.” Zelf is Ineke betrokken bij het schrijven van het script en registreert de groep om te komen tot het beste resultaat.

Laatste voorstellingen
Zaterdag 18 mei wordt het verhaal van Groener Gras tweemaal opgevoerd in ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen a/d IJssel. “Voor tien euro krijg je een leuk optreden, inclusief koffie met wat lekkers erbij”, nodigt Ineke uit. “We zingen en vertellen het verhaal van een gezin dat gewend is aan luxe vakanties. Door een crisis is het geld op en komen ze op een camping terecht. Rare campinggasten met hun eigenaardigheden zorgen voor hilarische situaties.”

Belangstellenden zijn welkom zaterdag 18 mei om 15.00 en 20.00 uur. Kaarten reserveren via willeke.vanbruggen@zellingen.nl

 

Dit bericht is 741 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief