Archieven

Dit bericht is 1304 keer gelezen

STOLWIJK–  De Historische Vereniging Oud Stolwijck brengt een nieuwe editie uit van hun fotoboek. Het heeft een nieuwe lay-out gekregen en bevat onder andere foto’s over het vroegere dorpsleven in Stolwijk. Liefhebbers kunnen het boekje 26 augustus kopen (8 euro) op de braderie in Stolwijk. 

Het nieuwe fotoboekje is samengesteld door een aantal bestuursleden. Met een frisse lay-out en met foto’s uit het archief van de vereniging geeft het boekje kijk op de historie van het dorpsleven in Stolwijk over de afgelopen honderd jaar. Een foto met een klas schoolkinderen met hun juf en een oud brandweervoertuig van de Stolkse brandweer in de speeltuin.

Menig dorpeling weet zich dit vast nog te herinneren of heeft er zelf nog in gespeeld. Ook de troosteloze aanblik op het in 1967 afgebrande café Noomen op de hoek van het Dorpsplein zal velen nog op het netvlies staan. De meest recente foto is de aanbouw van het appartementencomplex op de hoek Goudseweg – Populierenlaan in 2020.

Braderie en Open Monumentendag
Er is een hoop te doen en te beleven op zaterdag 26 augustus in de kramen van Oud Stolwijck.  “U kunt weer meedoen aan het bekende raadspel van oude historische voorwerpen.  Er zijn ook eerder uitgebrachte fotoboekjes en andere zaken te koop”, laat de historische vereniging weten. Dit jaar hebben zij ook oude lp’s en singeltjes te koop en is het mogelijk om lid te worden van de vereniging.

Over een paar weken is het op zaterdag 9 september Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘levend erfgoed’.  Zoals elk jaar wordt de toren van de kerk bemand door vrijwilligers van de vereniging. Iedereen die wil weten waar de Stolkse klepel hangt, is van harte welkom om de toren te beklimmen. De boerenzolder met onze collectie is dit jaar ook geopend van 10.00 tot 16.00 uur aan Benedenkerkseweg 85 in Stolwijk. Deze locatie alleen toegankelijk middels een steile trap en is niet geschikt voor kinderen of mensen die slecht ter been zijn.

 

Dit bericht is 1304 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Historische Vereniging Oud Stolwijck brengt nieuw fotoboek uit

  • Het nieuwe fotoboekje is opnieuw een waardevol document voor Stolwijkers en geintetesseerde inwoners vanuit de Krimpenerwaard. Het boekje is zeer zorgvuldig samengesteld met foto’s die door vele jaren heen zijn gemaakt. Ook zijn er een aantal oude foto’s te zien evenals een aantal oude films die vertoond zullen worden via een beeldscherm. Kortom, een en al gezelligheid bij de kraam van Oud Stolwijck! Hartelijk welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief