Archieven

Dit bericht is 586 keer gelezen

Foto: Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

BERGAMBACHT/ KRIMPEN AAN DE LEK- Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard heeft ruim 56.000 euro bijgedragen bij aan de aanleg van natuurvriendelijke oevers in Nieuwerkerk aan den IJssel, Bergambacht en Krimpen aan den Lek. Het gaat hierbij om drie particuliere projecten.

“Natuurvriendelijke oevers dragen bij aan een goede kwaliteit van het water in sloten en plassen”, schrijft het hoogheemraadschap op haar website. “De oevers vormen een geleidelijk overgang vanuit het water naar het land. Op de helling kunnen in het ondiepe water (moeras)planten gaan groeien. Zo ontstaat een fijne leefomgeving voor allerlei (water)dieren en -vogels en dragen de oevers bij aan goede waterkwaliteit en biodiversiteit. Ook zijn begroeide oevers aangenaam om naar te kijken, langs te lopen, fietsen of varen.”

Om de aanleg van natuurvriendelijke oevers aan te moedigen, verstrekt het hoogheemraadschap jaarlijks maximaal 100.000 euro subsidie. “Zowel particulieren als bedrijven kunnen een financiële bijdrage aanvragen. De oever moet binnen twee jaar worden aangelegd in Schieland of de Krimpenerwaard en ten minste tien jaar als natuurvriendelijke oever worden onderhouden”, aldus het hoogheemraadschap.

Dit bericht is 586 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief