Archieven

Dit bericht is 941 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Veel inwoners in onze gemeente  en zelfs van daarbuiten stemmen regelmatig af op de radioprogramma’s van RTV Krimpenerwaard. Om eens nader kennis te maken met de mensen achter de microfoon heeft de redactie van deze website besloten de komende maanden wat dieper in te gaan op  de uitzendingen die de collega’s van de radio in de ether brengen. Gemiddeld één keer per week stellen wij een presentator en zijn of haar programma aan je voor.

Iedere werkdag zendt RTV Krimpenerwaard het programma Goedemorgen Krimpenerwaard uit. Van 09.00 tot 12.00 uur delen de verschillende presentatoren lokaal nieuws en veel muziek met hun luisteraars. Een van hen is Adrie Oudenes die op woensdag en vrijdag in de studio is te vinden en ook nog wel eens een invalbeurt vervult als één van zijn collega’s verhinderd is. “Ik maak dit programma sinds RTV Krimpenerwaard haar uitzendingen begon, dus zeg maar al zo’n vijf jaar.”

Radiopiraat bij Taurus
De carrière van Adrie als radiopresentator gaat veel verder terug. Net als veel andere vrijwilligers bij RTV Krimpenerwaard begon hij lang geleden bij radiopiraat Taurus, dat uitzond vanaf een geheime locatie in Vlist en raakte vandaaruit betrokken bij de lokale zender Vlistam. Ten gevolge van de vorming van de gemeente Krimpenerwaard fuseerden de verschillende lokale omroepen tot één geheel en Adrie verhuisde mee.

De uit Stolwijk afkomstige en tegenwoordig in Ouderkerk aan den IJssel woonachtige Adrie Oudenes nam zitting in het nieuw gevormde bestuur en gaf in die functie mede vorm aan de huidige organisatie. “Een intensieve maar leuke periode” blikt hij terug op een tijd die inmiddels achter hem ligt.

Hij maakte de afgelopen jaren ook wel televisieprogramma’s voor RTV Krimpenerwaard. Samen met de cameralieden en geluidstechnici trok hij regelmatig de Krimpenerwaard in om verslag te doen van uiteenlopende evenementen en daarbij aanwezige deelnemers en bezoekers voor de camera te interviewen.

Licht verteerbaar
Tegenwoordig beperkt Adrie zich tot de samenstelling van zijn radioprogramma’s. Voor zijn edities van Goedemorgen Krimpenerwaard heeft hij een eigen invulling gevonden. Het eerste uur besteedt hij vooral aandacht aan nieuws vanuit de gemeente, het tweede uur wijdt hij aan cultuur en in het laatste uur neemt hij de agenda door met betrekking tot concerten, muzikale uitvoeringen, toneel en theater in de diverse kernen.

Daartussendoor natuurlijk veel muziek, die de presentator zelf kiest. “Een brede mix met licht verteerbare en gezellige plaatjes”, omschrijft hij. “In de ochtenduren moet het immers niet al te zwaar zijn.”

Adrie verzorgt op zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur nog een programma. Onder de naam DNA draait hij rustige, relaxte muziek van bekende en minder bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Een ideale muzikale begeleider van een uitgebreid zondags ontbijt of een vroege lunch.

Zorgen
Enige zorgen maakt Adrie zich over plannen die door de Rijksoverheid worden gesmeed met betrekking tot de lokale omroepen in Nederland. Die zouden grootschaliger, uniformer en professioneler moeten worden.

“De lokale omroepen die uitsluitend door vrijwilligers worden gerund hebben nu juist de charme die regionale en landelijke omroepen meestal niet hebben. Wij ontlenen ons bestaansrecht onder meer uit het feit dat we met betrekking tot de nieuwsvoorziening dicht bij onze luisteraars blijven.” Dat maakt het volgens hem leuk en moet vooral zo blijven.

Dit bericht is 941 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief