Archieven

Dit bericht is 1573 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Het lijkt nog ver weg maar Koningsdag 2024 op zaterdag 27 april zit er aan te komen en bij ijsclub Thialf zijn ze al met de voorbereidingen begonnen.

Een groep enthousiaste vrijwilligers timmerde er deze week lustig op los om de inrichting van een podium, een bar en een snackhoek in elkaar te zetten. De ijsbaan in de dorpskern wordt omgetoverd tot een klein festivalterrein waar jong en oud zich kan vermaken.

Speciaal voor de jeugd komen er springkussens en een stormbaan en kunnen hun ouders en andere belangstellenden genieten van hapjes uit een foodtruck, drankjes vanuit de bar en muziek van twee discotheken. De in de regio bekende disco “Starlight” uit Lekkerkerk en dj Eye-Catcher verzorgen de muzikale omlijsting. “Een gezellig feestje voor jong en oud” belooft de organisatie.

De toegang is vrij, de consumpties zijn vriendelijk geprijsd en leden van de ijsclub krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart ook nog een aardigheidje. Dat kan allemaal dankzij een aantal plaatselijke bedrijven die bereid waren het evenement te sponsoren. “Daar zijn we heel blij mee” aldus Kevin Giese, voorzitter van de ijsclub.

Feest
Het idee om op de ijsbaan een feestje ter gelegenheid van Koningsdag te organiseren is vorig jaar geboren. De eerste editie in 2023 was een succes en smaakte naar meer. “We vonden en vinden dat er op onze ijsbaan veel te weinig gebeurt” vertelt Kevin.

“De ijsperioden zijn tegenwoordig schaars en als ze er al zijn, zijn ze van korte duur. In het afgelopen seizoen hebben de liefhebbers nog niet één volledige dag kunnen schaatsen. Dus zochten we naar andere activiteiten en dit evenement op Koningsdag is er één van.”

Daarnaast weten ook andere plaatselijke instellingen en verenigingen de weg naar het terrein midden in de dorpskern steeds beter te vinden. Vorig jaar organiseerden onder meer de brandweer en de gezamenlijke kerken ieder een groot evenement. Uit praktische overwegingen is de jaarlijkse taptoe van muziekvereniging Crescendo jammer genoeg naar het veld van vv Dilettant verhuisd, maar als ze terug willen zijn ze natuurlijk van harte welkom.

Het Koningsdagfestijn op de ijsbaan begint om 13.00 uur als de door Krak en scouting Admiraal de Ruyter georganiseerde feestmarkten op de Rijsdijk ten einde lopen. Rond 19.00 uur gaat de ijsbaan dicht.

 

Dit bericht is 1573 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief