Archieven

Dit bericht is 1578 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Bouvy-Koene opende dinsdag de raadsvergadering met de mededeling dat zij een gesprek heeft gehad met de Commissaris van de Koning en met hem heeft besproken dat er, als alles gaat zoals gepland, op 8 januari 2024 een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor de Gemeente Krimpenerwaard zal zijn. 

Dat de gemeente op zoek moest naar een nieuwe burgemeester was geen geheim. Bouvy-Koene trad namelijk op 25 mei 2022 aan als waarnemend burgemeester nadat haar voorganger Pieter Paans op 16 mei aangaf zijn functie per direct neer te leggen.

De commissaris heeft toen aan mevrouw Bouvy-Koene verzocht om samen met het gemeentebestuur de rust in de gemeente te herstellen. Op die manier wordt aan een nieuwe kroonbenoemde burgemeester een goede start geboden.

Tijdspad
De planning om te komen tot een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is dat er een profielschets wordt opgesteld die in juni bekend wordt gemaakt. In de zomermaanden kunnen kandidaten zich dan melden bij de Commissaris van de Koning, die zal na de zomer met de kandidaten in gesprek gaan.

De vertrouwenscommissie, samengesteld uit de gemeenteraad, zal in september/ oktober gesprekken voeren met de overgebleven kandidaten. Waarna waarschijnlijk in oktober of november in een besloten raadsvergadering de voordracht zal worden gedaan waarna deze in een openbare vergadering zal worden bevestigd. Dan moet het koninklijk besluit nog worden genomen en zal naar alle waarschijnlijkheid op 8 januari 2024 de nieuwe burgemeester officieel in dienst treden.

 

Dit bericht is 1578 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief