Archieven

Dit bericht is 880 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Op dinsdag 7 maart heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel samen met verschillende partners een integrale bedrijfscontrole gehouden bij diverse ondernemers. De controle vond plaats als onderdeel van de aanpak ondermijning.

Het doel van deze controles is onder andere zicht te krijgen op de ondernemingen die op de bezochte locaties gevestigd zijn. De gemeente en partners controleerden de naleving op de geldende wet- en regelgeving. Ook zijn zij alert op eventuele misstanden.

De vijf bezochte ondernemingen hebben allemaal te maken met de autobranche. De bezochte bedrijven zijn autopoets-, garage- en tuningbedrijven.

Overtredingen
De gemeente organiseerde de controle. Het gemeentelijk team Handhaving voerde de controle samen met medewerkers van het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT). Dit gebeurde samen met medewerkers van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Milieudienst Rijnmond (DCMR), Stedin, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, brandweer, politie en de sociale dienst.

Tijdens de bedrijfsbezoeken constateerden de toezichthouders dat bedrijven onjuist met afval omgaan. Zo werd geloosd op het riool. Ook waren er bijvoorbeeld geen lekbakken aanwezig om vuil water op te vangen. Daarnaast troffen de controleurs blusmiddelen aan die niet waren gekeurd of toegankelijk waren. De blusmiddelen blokkeerden soms ook vluchtwegen.

Gelegenheid op te lossen
De arbeidsinspectie en de sociale dienst vielen het op dat niet alle aangetroffen medewerkers arbeidscontracten hadden. Ook werd er niet op de juiste wijze uitbetaald. Sommige werknemers hadden zelfs nog een uitkering. Bij een aantal bedrijven constateerden de controleurs dat de bedrijfsvoorraad niet was verzekerd. Ook werd op onjuiste wijze omgegaan met kentekenplaten.

De ondernemers krijgen de gelegenheid de overtredingen op te lossen en te veranderen. Soms is er een boete uitgedeeld, omdat de overtreding al eerder was geconstateerd.

Dit bericht is 880 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief