Archieven

Dit bericht is 481 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Vrijdag 10 maart organiseert Krimpenerwaard Intercultureel vrouwendag. Wethouder Irma Bultman verzorgt de opening en gaat met vrouwen in gesprek. Het thema is dit jaar ‘Onbeperkt Leefbaar’. Het leven is juist vaak het tegenovergestelde, maar onderzoek en kijk met elkaar naar oplossingen en mogelijkheden.

Ook in de Krimpenerwaard leven veel vrouwen die een verhaal te vertellen hebben over dit thema. En het is mooi om op deze speciale gelegenheid de verhalen met elkaar te delen. Tevens heeft vrouwendag een mooie betekenis in de zin van krachten bundelen, elkaar bemoedigen en op een positieve manier aandacht vragen voor de positie van de vrouw in de Krimpenerwaard.

De achterban van KIC bestaat voornamelijk uit mensen van niet-westerse afkomst. Deze Internationale vrouwendag zijn ook vrouwen welkom zoals taalmaatjes, begeleiders, buurvrouwen en iedereen die betrokken is bij opvang en begeleiding van vluchtelingen of dat ooit was. Ook vrouwen uit Oekraïne zijn van harte welkom.

Om 17.00 uur start de inloop in de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven. Daarna start een wervelend programma met korte speeches en diverse workshops zoals dansen, boksen, musiceren, bloemschikken, hand henna, nail art, bonbonschaaltje stippen en origami vouwen. De vrouwelijke bezoekers komen uit meer dan twintig verschillende landen. Ze zorgen zelf voor de catering door allerlei lekkernijen uit het land van herkomst mee te nemen en gezamenlijk te nuttigen. Na de pauze is er een wervelend optreden van dansschool Nadance. Diverse groepen geven een dansvoorstelling van de diverse dansstijlen zoals Streetdance, Ballet, HipHop en Zumba.

Toegang is gratis en alleen voor vrouwen. Graag aanmelden bij Helma Graveland h.graveland@kicnetwerk.nl.

Dit bericht is 481 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief