Archieven

Dit bericht is 2372 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard werkt aan een nieuw ‘huis van de gemeente’. Een huis dat aansluit bij de wensen van inwoners. Inwoners hebben van 23 augustus tot 13 september 2021 de gelegenheid om hun mening te geven door de enquête in te vullen.

Gemeente Krimpenerwaard werkt aan een duurzame gemeente. De huidige kantoren kosten veel geld en energie en voldoen niet aan de huidige manier van werken. Daar komt bij dat alle kantoorgebouwen in Nederland met ingang van 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben.

Door de Klimaatwet zijn er nog meer aanpassingen nodig. De ambitie is dat alle kantoren in 2030 label A moeten hebben en in 2050 vrijwel CO2-neutraal en aardgasvrij zijn.

Keuze nieuwbouw of verbouw
Als de gemeente nu niks onderneemt, moeten in 2023 de kantoren in Schoonhoven en Bergambacht sluiten. Ook in de kantoren Stolwijk en Lekkerkerk moet fors geïnvesteerd worden om aan de toekomstige duurzaamheidseisen te voldoen.

Daarom moet de gemeente nu keuzes maken. De keuze is investeren in centrale nieuwbouw of een verbouwing van Stolwijk en tevens een uitbouw van Lekkerkerk. De gemeente kijkt momenteel naar beide mogelijkheden. Op 21 december 2021 neemt de gemeenteraad een besluit.

Wat vindt de inwoner?
Het gemeentekantoor kan meer zijn dan een locatie waar ambtenaren werken, de raad vergadert en een loket voor burgerzaken. Het kan ook een huis van de gemeente worden waar inwoners, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties graag zijn. Dan is het wel belangrijk dat het ook aansluit bij de wensen en ideeën van inwoners.

Daarom start de gemeente een enquête met de vraag hoe zij denken over dienstverlening, functie, uitstraling en sfeer. Inwoners die minder vaardig zijn met de computer kunnen een papieren versie aanvragen. Voor meer informatie kan er contact op worden genomen met het Klant Contact Centrum via 14 0182.

Dit bericht is 2372 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Inwoners kunnen meedenken over het nieuwe huis van de gemeente

  • Beste mensen, ik wil niet negatief zijn maar helaas zal mijn reactie niet fijn zijn om te lezen. Jullie lopen al jaren achter de feiten aan. Het is net of jullie nu pas weten dat e.e.a. er aan zat te komen. Toch is er steeds te pas en te onpas geinvesteerd in de bestaande locaties. B.v. Stolwijk zou prima kunnen functioneren met wat aanpassingen. Ambtenaren kunnen/ moeten steeds meer thuiswerken( goede voorbeeld naar de maatschappij). Dus…..waarom weer heel veel gemeenschapsgeld uitgeven voor iets nieuws( wat weer met het spreekwoordelijke “goud”is behangen?. Ik spreek natuurlijk voor mezelf, als ondernemer in onze mooie krimpenerwaard. Maar steek het geld liever in belangrijkere dingen. Of is dit een ” potje” wat toch gebruikt moet worden? Sorry voor het sarcasme. Ik wens u al het goede in uw te nemen besluiten. Groet W.G den Hoed

  • Gemeentehuis moet in Stolwijk blijven.

  • Ik pleit voor een nieuw gemeentehuis op een lokatie met voldoende parkeergelegenheid en in de buurt van een bushalte. Er moet goede gelegenheid zijn om raadsvergaderingen bij te wonen en niet via een scherm. Er moet gelegenheid zijn om met onze vertegenwoordigers in gesprek te gaan. Voor burgerzaken moet altijd iemand te spreken zijn. Er kan veel via ” het scherm” maar persoonlijk kontact heeft nog altijd mijn voorkeur.

  • Vervolg op mijn reactie.
    Ik vraag mij af of een nieuw politiebureau, wat er ook schijnt aan te komen, niet geïntegreerd kan worden in een nieuw gemeentehuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief