Archieven

Dit bericht is 472 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De Lionsclub Krimpenerwaard doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Lionsinzamelingsactie waarmee Douwe Egberts waardepunten worden ingezameld. Deze waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie die aan de Voedselbanken worden verstrekt.

Hartje winter, koud en guur: dan hebben veel mensen toch extra zin in een lekker en warm kopje koffie. Maar niet voor iedereen is ‘even een bakkie’ doen vanzelfsprekend. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken geven elke week eten aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Koffie is echter een luxeartikel dat niet vaak in het voedselpakket zit.

In december gaat de Lions Club Krimpenerwaard voor de voedselbank IJssel en Lek weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen. De waardepunten worden bij DE ingeleverd die de opbrengst met 20% verhoogt en deze vervolgens omzet in pakken koffie. Iedereen die nog (vergeten) Douwe Egberts waardepunten in een la heeft liggen kan daar dus ook dit jaar iets moois mee doen. Het afgelopen jaar leverde dat in de Krimpenerwaard 328.000 punten op. Goed voor 380 pakken koffie.

Dit jaar staat de inzamelingsbox bij deze deelnemende supermarkten en kerken: PLUS in Schoonhoven, Ouderkerk aan den IJssel en Bergambacht. De vestigingen van Albert Heijn in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven. De grote kerk in Schoonhoven, de Protestantse gemeente de Hoeksteen in Schoonhoven en de dorpskerk in Berkenwoude.

Dit bericht is 472 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief