Archieven

Dit bericht is 2962 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Zorgpersoneel in ziekenhuizen en zorginstellingen vragen de aankomende weken hulp. Er dreigt een tekort aan veiligheidsbrillen, die noodzakelijk zijn voor de verzorging van patiënten. Ook in onze regio komen acties van de grond.

Via social media werd vandaag een oproep gedaan door de Schoonhovense Marieke Hol, werkzaam op de afdeling Radiologie van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Marieke geeft aan vooral op zoek te zijn naar vuurwerkbrillen. “Deze zijn makkelijker schoon te maken zijn en gaan vaker mee dan een spatbril.”

Inzamelpunt
De oproep werd direct opgepakt door onder andere Kirsten Quaedackers, eigenaresse van Atelier Q aan de Veerstraat. “In Schoonhoven worden dergelijke brillen vaak gebruikt door de de goud- en zilversmeden. Ik heb daarom ook een oproep gedaan”, geeft ze aan in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Vanaf begin volgende week zet ik een grote bak voor mijn zaak waar de mensen de veiligheidsbrillen kunnen deponeren. Ook mondkapjes zijn welkom.”

Bijdrage
Groothandel Herens & Herens, gespecialiseerd in onder andere gereedschappen voor de edelsmeden, heeft gisteren een partij veiligheidsbrillen kunnen leveren. “We hebben de brillen kunnen leveren rechtstreeks via de leverancier”, vertelt Anne Middelkoop – Herens. “Op deze manier hebben wij ook een steentje kunnen bijdragen. Inmiddels zijn de brillen op plaats van bestemming. Ze zullen worden gebruikt in zorginstelling Breidablick in Midden Beemster. 

Oproep
Bij deze dus de oproep om veiligheidsbrillen te doneren aan ziekenhuizen en zorginstellingen. De komende dagen en weken worden veel patiënten verwacht. Uiteraard worden de brillen aan de gestelde veiligheidsnormen gecontroleerd. Namens zorgverleners en patiënten alvast hartelijk dank. 

Dit bericht is 2962 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief