Archieven

Dit bericht is 1962 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Om zoveel mogelijk kinderen een fijn Sinterklaasfeest te geven is de actie ‘Sint voor Schoonhoven’ gestart. Een initiatief van de Schoonhovense ondernemers en Welzijn Krimpenerwaard om zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen.

Sinds afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in het land. Inmiddels hangt op veel etalageruiten de rode poster van de actie. Bedoeling is dat bij het kopen van cadeaus je er eentje extra koopt voor een kind in de leeftijd tot 18 jaar. Dit cadeau lever je uiterlijk 30 november in op één van de vijf inleveradressen in Schoonhoven. Finale is vrijdagmiddag 2 december om 16.00 uur. Dan is er voor betreffende gezinnen een feestelijke bijeenkomst aan de Oranjeplaats.

Doelgroep
“Vorig jaar was een soortgelijke actie, maar dan landelijk georganiseerd. Ditmaal is besloten om de actie lokaal te houden”, legt goudsmid Kirsten Quaedackers uit. Vanuit de ondernemers is zij initiatiefneemster. “Er zijn gezinnen die geen Sinterklaas met cadeautjes kunnen vieren. Zeker nu is het voor mensen moeilijker vanwege de gestegen kosten van energie, boodschappen en kleding. Intentie is dat zoveel mogelijk kinderen het feest kunnen meemaken. Om juist die doelgroep te kunnen bereiken is de samenwerking gezocht met Welzijn Krimpenerwaard.”

Vrijwilligers
Het bijzondere van deze actie is dat we nu ook zelf het feest meemaken”, geeft Welzijnscoördinator Nadia Zaidi aan. “Heel mooi dat we het straks kunnen vieren samen met Sinterklaas, de Pieten én de kinderen. Die krijgen tijdens het feest hun cadeautjes.” Statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne worden eveneens betrokken bij de festiviteiten. Deze groep is bekend bij Welzijn Krimpenerwaard. Om alles te regelen is er een grote groep vrijwilligers beschikbaar. Nadia: “ik wil vragen aan de mensen om de cadeautjes niet in te pakken. Wij sorteren en pakken ze daarna in.”

Magie
Wie mogen er straks allemaal op het feest komen? Deze vraag is voornamelijk weggelegd voor Welzijnsadviseur Roos Eijkelenboom. “Ik ben al bekend met veel gezinnen waarvoor we minimaregelingen aanvragen. Vorig jaar hadden we de actie ‘Pepernoot’. Echter stopte het bij het geven van het cadeautje”, vertelt de hoogzwangere Roos. “We gunnen ieder kind de magie van Sinterklaas. Daarom is deze actie ook zo fijn met het feest op 2 december. Mochten ouders vanwege schroom niet willen komen, dan spreek ik af om de cadeautjes op een ander moment te overhandigen. Uiteraard zijn er gezinnen die nog niet in beeld zijn. Die mogen bij ons aangemeld worden.” Roos verwacht dat ze zelf ook op het feest aanwezig is. “Ik ben pas later in januari uitgerekend”, lacht ze.

Dit bericht is 1962 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief