Archieven

Dit bericht is 782 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Op zaterdag 8 juni organiseert de veteranenstichting D-Day Krimpenerwaard in nauwe samenwerking met gemeente Krimpenerwaard de jaarlijkse Veteranendag. Dit jaar zal deze bijzondere dag plaatsvinden in de kern Krimpen aan de Lek en wel in het Cultuurhuis aldaar.

Vanaf 16.30 uur zullen de Krimpenerwaardse veteranen en, indien van toepassing met partner, worden ontvangen door het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard. Een muzikaal welkom zal buiten worden verzorgd door het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps.

Alle veteranen in Krimpenerwaard hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen van de gemeente Krimpenerwaard. Om 17.00 uur houdt burgemeester Hans Beenakker een welkomstwoord en zal het besloten gezelschap met elkaar informeel in gesprek gaan over de inzet van veteranen voor onze vrijheid onder genot van hapje en drankje. Natuurlijk ontbreekt een Indisch buffet – ook wel blauwe hap genoemd – niet.

Om 19.00 uur wordt in de theaterzaal een feestelijk concert gegeven door het reünie orkest Artillerie Trompetterkorps onder de bevlogen leiding van chef-dirigent Peter van Dinther. Het programma wordt geopend met een stemmingvol nummer gevolgd door het Wilhelmus ter nagedachtenis aan de vele veteranen die het hoogste offer brachten. Daarna volgt een keur aan lichte muziek, van Deep Purple tot dixieland, van een Tsjechische polka tot Abba.

Om 20.00 uur volgt een korte pauze zodat de bekende rockband Skinner de avond verder zal invullen met bekende popnummers vanaf de jaren tachtig tot nu. Beide optredens zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

De Veteranendag Krimpenerwaard wordt sinds 2015 georganiseerd om de waardering en erkenning van veteranen tot uitdrukking te brengen. Immers, onze vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend.
U bent allen van harte welkom.

Dit bericht is 782 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief