Archieven

Dit bericht is 1610 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jan Verburg uit Haastrecht is door de leden van SGP Krimpenerwaard aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Ook het verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2025 is vastgesteld.

De huidige fractievoorzitter voert de kandidatenlijst aan, waarop ook de raadsleden Eric Koelewijn (nummer 2, Krimpen aan de Lek), Maarten Noordergraaf (nummer 3, Ouderkerk aan den IJssel) en Erik Wassink (nummer 5, Bergambacht) zijn opgenomen. Nieuwkomer op de lijst is het huidige commissielid Peter Klerk (nummer 4, Lekkerkerk). Verder zijn er de namen van enkele zeer bekende plaatselijke voormalige politici opgenomen, namelijk Pieter Neven (nummer 6, Schoonhoven), Wim van Persie (nummer 8, Berkenwoude) en Jan Willem van der Ham (nummer 9, Ouderkerk aan den IJssel). De zevende plaats in voor het huidige commissielid Ernst Pols uit Ouderkerk aan den IJssel.

Verburg: “Al met al een lijst waar zowel ervaring als verjonging centraal hebben gestaan. De totale lijst bevat 30 personen, waaronder een aantal agrariërs en ook een aantal jongeren.”

Verburg benadrukt dat hij content is met deze evenwichtige kandidatenlijst. “Ik zie met vertrouwen de komende verkiezingen tegemoet en hoop met mij partij weer vijf zetels te halen.”

De SGP wil er volgens Verburg graag zijn voor de agrariërs ‘die een grote bijdrage leveren aan het beheer van de Krimpenerwaard en aan de voedselvoorziening’. “Een ander speerpunt in ons verkiezingsprogramma ‘VerantWoord Vertrouwen’ is de communicatie en dienstverlening, die moet op onderdelen echt een stuk beter. Maar niet meteen vanuit een miljoenen kostend nieuw gemeentekantoor; dienstverlening kan ook vanuit de bestaande kantoren goed gebeuren. Breng eerst de financiële basis weer op orde voordat je investeert in dit soort risicovolle projecten. En er zijn vooral ook andere prioriteiten: de woningbouw en de energietransitie bijvoorbeeld.”

Dit bericht is 1610 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief