Archieven

Dit bericht is 1442 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Zaterdag 3 september hebben de leden van jeugdbrandweer Krimpenerwaard 24 uur lang dienst gehad. Net als de ‘echte’ beroepsbrandweer verbleven ze een dag en nacht in de kazerne om te oefenen, materiaal te onderhouden, slapen, sporten en natuurlijk uit te rukken naar incidenten die door de leiders waren klaargezet.

De jeugdleden meldden zich vrijdagavond in de kazerne van Bergambacht en werden gebrieft over de bijzonderheden voor de komende dag. Al snel werden de pagers aangezet, pakken klaargelegd en controleerde de ploeg het voertuig. Nog voordat de eerste oefening van start ging, was het raak: een buitenbrand! In een enigszins gecontroleerde chaos wist de eerste uitrukploeg het pak aan te trekken, in de wagen te stappen en met gillende sirenes weg te rijden. Het was de start van een drukke avond en nacht, want de meldingen gingen tot drie uur ’s nachts door.

Zaterdagochtend was het vroeg dag. Na een melding van een persoon te water om half zeven maakte iedereen zich op voor de sportles. Natuurlijk kon ook dat niet afgemaakt worden, want er werd brand gemeld in een bedrijfshal. Bezweet en buiten adem het bluspak weer aan en op weg!

Het kameraadschap tussen de jongens en meiden groeide met het uur. De oudere leden leerden de nieuwe aanwinsten de fijne kneepjes van het vak, en door gezamenlijke activiteiten en maaltijden ontstond er van de bijna 30 leden een hecht team.

Zaterdagavond keerden de brandweerwagens voor de laatste keer terug naar de kazerne en was de dienst voorbij. Moe maar voldaan keken de jeugdleden terug op een drukke 24-uursdienst. Hopelijk hebben ze ’s nachts gedroomd over een mooie toekomst bij de vrijwillige of beroepsbrandweer.

Foto’s en tekst: Jeugdbrandweer Krimpenerwaard

Dit bericht is 1442 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief