Archieven

Dit bericht is 884 keer gelezen

BERGAMBACHT- Met officieel nog drie wedstrijden te gaan is het voor sommige teams van BC Blue Sky ongekend spannend. Nog niet eerder maakten zo veel teams kans op het kampioenschap.

Voor team 1 is het niet de vraag òf ze kampioen worden, maar wanneer. Het team van Maarten Seip, Gideon van Meijeren, Jonas Speksnijder, Cynthia Stehouwer, Senna de Boer en Benthe Zuidgeest kan zonder spanning de laatste drie wedstrijden tegemoet zien.

Dat geldt nog meer voor team 5. Zij staan, met in hun geval nog vier wedstrijden te gaan, nu al zestien punten los van de nummer twee. William van Beest, Luuk Dekker, Tobias van der Kleijn, Dominique Frank en Kimberley Molenaar zouden op 13 mei tijdens hun thuiswedstrijd al een feestje kunnen vieren.

Eerste plaats
Team 2 staat er goed voor, ondanks de bizarre omstandigheden waarbij al twee wedstrijden niet doorgegaan zijn en één ongeldig verklaard is. Desondanks staan ze op de eerste plek met twee punten voor op Lekkerkerk. Nick Looijaard, Stefan Kortleve, Merel van der Leeden en Lydia de Heer mogen de komende weken twee wedstrijden inhalen om die eerste plek te verstevigen.

Ook team 3 kan voorzichtig de datum van de regiokampioenschappen vrij gaan houden zoals het er nu naar uit ziet. Koen van der Heide, Rebin Shirwani, Roxane Kop, Sanne van der Wind en José Noorlander deden afgelopen zaterdag goede zaken door van de nummer twee te winnen. De uitwedstrijd tegen Rockanje, nu op plek drie, zou zomaar de sleutelwedstrijd kunnen worden.

Spannend einde
Blue Sky 4 maakt het zo mogelijk nog spannender. Met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer twee staan ze negen punten voor. Van diezelfde nummer twee wisten Mark van der Heide, Ivor Postma, Rawien Shirwani en (invaller) Dominique Frank wel heel knap met 6-2 te winnen afgelopen zaterdag.

Maar ook het zesde team maakt nog kans op het kampioenschap. Met één wedstrijd meer gespeeld staan ze vier punten voor op de direct concurrent Alblasserdam. Wanneer dat team nog wat punten laat liggen zouden zomaar ook Danley Mourik, Mathijs van den Hoven, Thijs de Haas, Lotte Neet , Sanne Schep en Lieke Schep op zaterdag 24 juni moeten komen strijden om het regiokampioenschap

Het jongensteam, bestaande uit Ruben van Eijk, Bastiaan Prins, Samuel de Jong en Marc van Delft, strijdt nog om de tweede plek.

Team 7 en 8 mogen trots zijn op de punten die ze halen. En, niet onbelangrijk, alle teams hierboven zijn ooit gestart zoals team 7 en 8. “Van verliezen kun je leren” zei ooit één van de huidige team 1 spelers. En zo is het.

Foto: BC Blue Sky

Dit bericht is 884 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Jeugdcompetitie badminton ongekend spannend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief