Archieven

Dit bericht is 710 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Het jongerenwerk van Gro-up organiseert samen met het Zilvermuseum het project ‘Sprekend Zilver’. Het  richt zich op jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar die de kracht halen uit moeilijke momenten in hun leven. Over een periode van twaalf weken gaan deze jongeren een sieraad ontwerpen en maken, waar ze deze kracht in uitbeelden.

In het ontwerp verwerken zij hun eigen idee van hoop, met betrekking tot de belemmeringen waar ze tegen aanlopen. Bijvoorbeeld over de lastige periode van beperkingen door de Corona of de mentale druk die deze tijd, voor sommigen met zich meebrengt.

Tijdens de twaalf workshops ondersteunt het jongerenwerk, op een positieve en laagdrempelige manier, de jongeren met gesprekken over belastbaarheid en de kracht om hiermee om te gaan. Onder begeleiding van een medewerker van het Zilvermuseum wordt er geoefend alvorens er daadwerkelijk wordt gesmeed met zilver. De twaalf lessen worden afgewisseld met een rondleiding in de stad Schoonhoven en bezoek aan de Vakschool.

Het medaillon, de ring of ander eindproduct is voor de maker en dient als een reminder en als krachtbron voor de desbetreffende jongere. De lessen worden afgesloten met een expositie in het museum.

Vanaf september
Het project gaat twee keer plaats vinden in de periode september tot en met december 2023. En in januari tot en met april 2024.  Jongeren kunnen meedoen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. De eerste workshop start op dinsdag 12 september van 16:00 uur tot 18:00 uur, uiteraard in het Zilvermuseum, Kazerneplein 4 in Schoonhoven.

Voor informatie en vragen kunt u terecht bij het Zilvermuseum en bij het jongerenwerk. Jongeren kunnen zich aanmelden bij:Ilona.vanelswijk@gro-up.nl of Moniek.vandenberg@gro-up.nl

Dit bericht is 710 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief