Archieven

Dit bericht is 1319 keer gelezen

LEKKERKERK – Een half jaar na de start van de actie was het vrijdagmiddag zo ver. De Jukebox in het restaurant van de Breeje Hendrick is officieel in gebruik genomen. Een feestelijk moment met een borrel voor bewoners en andere belangstellenden. 

Door donaties van talloze singles en financiële giften is het gelukt om een echte Jukebox aan te schaffen. Deze kan zowel in het restaurant als op de afdelingen ingezet worden. “Nadat we de Jukebox hadden aangeschaft is hij door ‘Original Jukebox Company’ uit Cruqius helemaal opgeknapt en werkend gemaakt. Ondertussen hebben wij een selectie gemaakt uit de zo’n 350 geschonken singles. Er kunnen per keer zo’n 80 singles in het apparaat, dus keuze genoeg”, zo vertelt initiatiefneemster Shanna Blanken aan RTV Krimpenerwaard.

Levering Jukebox
Afgelopen dinsdag is de Jukebox ontvangen en zijn door Shanna en haar collega’s de singles erin gedaan. “Toen moesten er nog plaatjes gemaakt worden zodat mensen weten welk nummer ze aanklikken.” Vandaag (vrijdag 17 februari red.) is de Jukebox officieel geopend met de bewoners en een aantal belangstellenden. Voor de donateurs en iedereen die het leuk vindt wordt binnenkort een 50/60/70-er jaren feest georganiseerd. Compleet met een artiest en uiteraard de Jukebox. De datum is nu nog niet bekend.

Muziek
“Muziek is erg belangrijk voor de bewoners en bezoekers van de Breeje Hendrick. Het roept herinneringen op en aan de hand daarvan kan een gesprek ontstaan. Vandaag zagen we twee bewoners bij elkaar zitten waarvan de een regelmatig in ‘de kroeg’ kwam en daardoor veel ervaring met de jukebox. De ander had er nog nooit eentje gezien. Mooi dat bewoners op deze manier ook met elkaar een gespreksonderwerp hebben.”

Betrokkenheid
“We merkten dat veel mensen in het dorp betrokken waren. Zij vroegen bijvoorbeeld bij de kaasboer of de jukebox er al was. Zelfs toen we de actie hadden gesloten kwamen er toch nog mensen plaatjes brengen. Er zijn ook een aantal nieuwe bewoners die bewust hun verzameling meenamen om ze in ‘De Breeje’ een tweede leven te geven. Er hoeft geen geld in de Jukebox zodat er onbeperkt gedraaid kan worden. U bent van harte welkom in het restaurant voor een kopje koffie en het draaien van een plaatje”, nodigt Shanna uit.

Lees ook:
Breeje Hendrick op zoek naar singles
Breeje Hendrick heeft voldoende singles, spaart nu voor jukebox
Streefbedrag Jukebox ruim behaald, ‘We gaan er een heel mooi feestje van geven’

Dit bericht is 1319 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief