Archieven

Dit bericht is 487 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Woensdag 15 februari werden de HackShield spelers Ivan283 en EmmaL officieel gehuldigd als Junior Cyber Agents van de gemeente Krimpenerwaard.

Burgemeester Bouvy-Koene en politieagent Jeugd- en Digitale veiligheid gingen naar de Ichthusschool in Schoonhoven om Ivan283 in de klas te verrassen. Na een kort woordje over Hackshield van de burgmeester werd hij door de politieagent Jeugd- en Digitale veiligheid gehuldigd als Junior Cyber Agent.

Daarna gingen de burgemeester en de politie naar de Oranje Nassauschool in Stolwijk. In de klas werd EmmaL als Junior Cyber Agent in de klas gehuldigd. Beide junior Cyber Agents kregen een echt Junior Cyber Agent diploma en een leuk prijzenpakket met een Hack is de baas kwartetspel, een Hackshield webcamcover en een cadeaubon.

“Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in de gemeente Krimpenerwaard. Wanneer de kinderen al zo jong leren waar ze op moeten letten, voorkomen ze dat ze zelf snel in de val lopen. Door andere mensen te vertellen wat ze van Hackshield leren, helpen ze hen om nog meer bewust te worden van de gevaren van cybercriminaliteit. Zo werken we samen, jong en oud, aan een veiligere Krimpenerwaard.”, zegt burgemeester Bouvy-Koene.

Tekst gaat verder onder foto

HackShield
De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Om Cyber Agent te worden, beginnen de spelers met de basistraining.

Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

HackShield wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen, dus er is steeds weer opnieuw genoeg te ontdekken en te leren.

Zoektocht gaat door
De gemeente Krimpenerwaard heeft 536 kinderen die deelnemen aan Hackshield. Dat is al een best veel vergeleken met andere gemeenten, maar de burgemeester en de politie zijn op zoek naar nog meer Junior Cyber Agents.

Ben jij tussen de en 8 en 12 jaar en wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kan de gemeente Krimpenerwaard jouw hulp goed gebruiken! Meld je in overleg met je ouders gratis aan op www.joinhackshield.nl/gemeente/krimpenerwaard of download de app voor smartphone en tablet.

 

Dit bericht is 487 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief