Archieven

Dit bericht is 2428 keer gelezen

BERGAMBACHT- Op 4 oktober, dierendag, lanceert de Bergambachtse Janina van der Drift haar zuivellijn: Kalverliefde haar zuivellijn. Dit is biologische halfvolle en volle melk van koeien die het kalfje langer bij zich mogen houden. 

“Wellicht heb je er nooit zo bij stil gestaan, maar om melk te kunnen geven moet een koe ieder jaar een kalfje krijgen. Deze kalfjes worden over het algemeen kort na de geboorte bij hun moeder weggehaald en apart gehuisvest. Zij groeien op zonder de melk en geborgenheid van hun moeder”, laat Van der Drift weten.

“Bij Kalverliefde houden we net zoveel van onze kalfjes als de mamakoe zelf. Daarom mogen ze na hun geboorte lekker bij hun moeder blijven. Zo worden ze groot en sterk dankzij de melk en liefde van hun mama. Want niemand kan zo goed voor het kalfje zorgen als zij,” zegt Van der Drift.

De kalfjes mogen in die periode onbeperkt bij hun moeder zijn en drinken. Dat betekent dat er minder melk over blijft voor de boer om te verkopen, maar van wat er wel over blijft maakt “Kalverliefde” biologische melk.

Beluister hier het interview met Janina terug:

Kalverliefde     

Het gezicht achter Kalverliefde
In Bergambacht, midden in het groene hart, tussen de melkveehouders, woont Janina, de oprichter van Kalverliefde. Een dierenliefhebber in hart en nieren, maar ook liefhebber van een goede cappuccino. “Helaas ben ik geen fan van plantaardige melk en dus besloot ik op zoek te gaan naar melk van boeren die ‘kalf bij koe hielden.”

In eerste instantie met het idee om zelf haar melk van deze boeren te kopen. Later dacht ik: hoe mooi zou het zijn als er meer mensen van deze melk zouden kunnen genieten.En vanuit daar is de biologische zuivellijn Kalverliefde ontstaan. Een zuivellijn waarbij koe en kalf lekker langer samen zijn geweest. “Het proeft misschien hetzelfde als gewone melk, maar voelt beter”, aldus Van der Drift.

Kalverliefde Volle en Halfvolle Biologische Melk is vanaf 4 oktober (dierendag) verkrijgbaar. Kijk voor de exacte locaties op www.kalver-liefde.nl/verkooppunten.

Foto’s: Paul de Graaff

Dit bericht is 2428 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief