Archieven

Dit bericht is 1966 keer gelezen

AMMERSTOL – De feestdagen zijn voorbij en dat betekent dat de kerstboom ook moet wijken. Als bokken op haverkisten is een groep kinderen dagelijks op pad om zoveel mogelijk bomen op te halen. De opbrengst is voor KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij.

“Twee jaar geleden is de actie spontaan ontstaan”, vertelt Roland van Herk.  “Onlangs heb ik een persoonlijk bericht in de facebookpagina ‘Van alles wat in Ammerstol!!!‘ geplaatst. Ook bij Kika is een actiepagina opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen.” Een mooie win-win situatie volgens hem: “het is voor een goed doel, de mensen kunnen de kerstboom kwijt en het is een mooi tijdverdrijf voor de jeugd.”

Huis aan huis is door de kinderen een briefje over de actie door de brievenbus gedaan. “Gelukkig is Ammerstol niet zo heel groot”, lacht hij.  Dat de stapel met bomen in zijn achtertuin steeds groter wordt de komende dagen realiseert hij zich. “De kinderen vinden het leuk om te doen en wij als ouders ondersteunen ze graag hierbij.”

Concurrentie
De groep kinderen die de kerstbomen ophalen kennen elkaar vooral van school. “De mensen vinden het een goede actie”, geeft Lieke de Jong aan. “We hebben er al heel veel opgehaald.” “Soms krijgen we ook geld van de mensen”, vult Matty van Vliet aan. Hij is op zijn hoede want er is concurrentie. “We dachten dat we alleen waren om de bomen op te halen. Vandaag kwamen we erachter dat ook andere kinderen dat doen.” Een beteuterde Femke van Herk: “ze stelen onze bomen.  Dat is niet leuk, want dat is minder geld voor Kika.”

Inleveren
Inwoners kunnen, via de facebookpagina of contactgegevens op het rondgebrachte bericht, aanmelden dat de kerstboom klaar ligt. Met een skelter plus aanhanger stuiven ze direct op het doel af.  Woensdag 11 januari is het alle bomen inleveren bij de gemeente. Een aantal opa’s helpen dan met een grote kar om alle ingezamelde kerstbomen naar het Kerkplein te brengen. Per boom ontvangen ze 50 eurocent.

Verdubbeling
Twee jaar geleden heeft de actie maar liefst 2.450,- euro opgebracht. Destijds is door een gulle inwoonster het opgehaalde bedrag verdubbeld. Of dat ditmaal weer gebeurd, dat weten de kinderen (nog) niet. Ze rekenen erop meer dan duizend euro op te halen voor KiKa. En wie weet zijn er mensen die het bedrag verder aanvullen. Stiekem hopen ze daarop.

Dit bericht is 1966 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘Kanjers’ in Ammerstol verzamelen kerstbomen in voor KiKa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief