Archieven

Dit bericht is 739 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Afgelopen donderdag speelde Kevin Kriek zijn afscheidswedstrijd bij Spirit. Na ruim zestien jaar gespeeld te hebben in Spirit 1, besloot hij vorig seizoen er een punt achter te zetten. Hij speelde ruim 350 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Ouderkerkse voetbalvereniging en scoorde daarin 35 doelpunten.

De verdediger mocht zelf zijn team vaststellen en kwam met een team met namen waarmee hij ooit gespeeld had. Zo kwam uit een recent verleden Tim van der Zee naar Ouderkerk. De aanvallende middenvelder speelt momenteel bij Nieuw Lekkerland. De dit seizoen naar Spirit teruggekeerde Eric Jansen nam ook deel aan zijn team, net als Spirit 1 spelers Stefan Bitter en Ruben de Vries.

Eén van de huidige assistent trainers, Laurens Visser, en bestuurslid technische commissie, Jelmer Nomen waren ook weer eens te bewonderen in het gele shirt. Diede de Leeuw nam plaats in het doel. Verder waren namen van Maarten Tissink, Sander Kalkman, René Groen, Bjorn Zierts, Arjan Hoogendijk, Allart Ligthart en Sebastiaan Snoei op het ‘formulier’ te vinden. Ook Julian van Lith werd uitgenodigd voor deze wedstrijd.

Julian sluit aankomend seizoen weer aan bij de hoofdmacht van Perkouw. Team Kriek werd gecompleteerd met Kevin van Vliet en Berry de Jong. Kees van der Poel leidde het gelegenheidsteam, met assistenten Mark van Dam, Julian Rook en Christian Schrader. Team Kriek nam het op tegen een combinatie team van spelers van Spirit 1 en Spirit 2, met veel spelers die momenteel ook meedoen in de oefenwedstrijden van Spirit 1.

Nadat scheidsrechter Arie Lingen voor het eindsignaal floot werd Kevin Kriek op de schouders genomen en door een erehaag van de overige spelers naar de zijlijn gebracht. De voetbal carrière van Kevin Kriek in Spirit 1 zit erop. Hij kan terugkijken op een mooie periode. Hij komt met het aantal wedstrijden dat hij speelde in het rijtje van andere grote spelers van het Spirit verleden, zoals Jan de Vrij, Adrie Vis en Arie Lingen.

Derde helft
In een volle kantine werd de zogenaamde derde helft gespeeld. Jelmer Nomen zette Kevin Kriek nog even in het zonnetje met wat feitjes uit de afgelopen jaren en kreeg Kevin Kriek een ingelijst shirt als cadeau.

Kevin Kriek blijft nog wel voetballen. In Spirit 5 kan hij het wat rustiger aan doen en gaat hij meer tijd besteden aan zijn gezin en op voetballend opzicht aan zijn zoon Yven, die ook al voetbalt bij Spirit. Yven speelde ook een rol in de afscheidswedstrijd. Hij mocht als Pupil van de Week de aftrap verzorgen. Dat deed hij ook al in de laatste thuiswedstrijd van Spirit vorig seizoen.

Door: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 739 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief