Archieven

Dit bericht is 911 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Dit weekend zijn zeventien locaties in de oude binnenstad van Schoonhoven opengesteld voor het publiek. In de prachtige historische panden exposeren vijftien beeldend kunstenaars en is het werk van achttien edelsmeden te bewonderen. Ditmaal gunnen de deelnemers u een ‘kijkje in hun keuken’.

U kunt bij de kunstenaars en edelsmeden o.a. het proces van het ontstaan van hun kunstwerken zien. Bij anderen vormen de materialen en gereedschappen waarmee gewerkt wordt en de inspiratiebronnen vast een aanleiding voor een gesprek. Op een aantal locaties kunt u kunstenaars ‘live’ bezig zien. In de ateliers en galeries is beeldende – en edelsmeedkunst in veel verschillende technieken en stijlen te zien; beelden in brons, zilver en hout, schilderijen in olie- en acrylverf, fotografie en tekeningen in inkt en pastel en sieraden.

Kom naar de oude binnenstad op 1 of 2 april en loop of fiets de kunstroute. Bij elke locatie krijgt u een stempel, verzamel ze allemaal en maak kans op het winnen van een kunstwerk. Start- en info punt is ‘de Hoge Vierschaar’, de kelder onder het Stadhuis, Haven 41. Hier vindt u een overzicht van kunstwerken van alle deelnemers en zijn de routekaarten gratis verkrijgbaar. Deze locatie is ook het eindpunt waar u voor uw volle gestempelde routekaart een kunst lot krijgt.

Rondje Kunst Schoonhoven is het resultaat van een unieke samenwerking tussen aan de stad verbonden beeldend kunstenaars en edelsmeden. De deelnemende kunstenaars en edelsmeden hebben allen een professionele beroepspraktijk, en zij exposeren en verkopen hun werk met regelmaat. Rondje Kunst biedt kunstliefhebbers dan ook een unieke gelegenheid om de geselecteerde kunstenaars in een intieme setting te ontmoeten en over hun werk te spreken.

Openingstijden: zaterdag 1 april van 11 – 17 uur, zondag 2 april 13 tot 17 uur. Meer informatie op www.rondjekunstschoonhoven.nl. Het rondje is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Krimpenerwaard en de BIZ Schoonhoven.

Dit bericht is 911 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief