Archieven

Dit bericht is 1925 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Tijdens het brengen en halen van kinderen naar en van de basisschool doen zich dagelijks onveilige situaties voor in het verkeer. De Prinses Ireneschool en PCB de Wegwijzer in Krimpen aan de Lek bedachten samen met de politie en de gemeente een ludieke actie om dit te verbeteren.

Zo deelden de kinderen van de basisscholen, samen met de politie en wethouder rode en groene kaarten uit aan ouders. Een groene kaart voor ouders die het goed deden en de verkeersregels opvolgden. Een rode kaart voor als het net een beetje beter kon. “Deze actie is om men aandachtig te maken voor verkeersveiligheid”, zegt Pascal van der Hek, wethouder verkeersveiligheid.

“Best veel mensen zijn wat onvoorzichtig als ze hun kinderen naar school brengen. Ze parkeren de auto deels op de stoep, fietsen op de stoep, ze doen dingen die volgens de verkeersregels niet kunnen.” Met deze actie hopen de scholen, gemeente en politie ouders bewust te maken dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Verkeersveiligheid rondom scholen is een belangrijk onderwerp binnen de gemeente. “Wij proberen drie scholen per jaar specifiek aan te pakken. We gaan dan met die scholen in overleg over wat we kunnen doen om het veiliger te maken. In het belang dat onze kinderen veilig naar school kunnen”, aldus Van der Hek.

Tekst gaat verder onder foto

Geslaagde actie
Volgens wijkagent Natalie van Hoorn is de actie geslaagd. “We hebben ook een aantal rode kaarten moeten uitdelen. Dat zal ook zo blijven. De verkeersveiligheid rondom de school, de parkeerplaatsen, dat is minimaal. Daardoor wordt er automatisch de auto op de stoep geparkeerd of dubbel geparkeerd. En altijd met hetzelfde excuus; het is maar voor een paar minuten. In die paar minuten kan een ander kind met de fiets niet veilig passeren.”

Ook de ouders konden de actie wel waarderen. “We hebben ook besproken dat het misschien handig is om met de gemeente in gesprek te gaan om te kijken of de parkeerplaatsen aangepast kunnen worden. Mensen kijken ons daarop aan als politie zijnde. Maar wij gaan daar natuurlijk niet over. Dus dat gesprek zijn we ook aangegaan met de ouders. Ook de wethouder kon vandaag door de ouders worden aangesproken. Het was al met al een zeer succesvolle ochtend”, aldus Van Hoorn.

Bekijk de hele video, met interviews, bovenaan het artikel

Dit bericht is 1925 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief