Archieven

Dit bericht is 1983 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Voor een uitverkochte zaal vond de finale van de eerste editie van de Stem van de Waard plaats in het Kwartier in Stolwijk. De acht finalisten gingen de strijd aan en deden hun uiterste best om de jury te overtuigen van hun talent. De verschillen waren klein. Voor de jury de moeilijke keus om een uiteindelijke winnaar te kiezen. Uiteindelijk werd dit Rasha maar nogmaals de verschillen waren klein.

Ongeveer een jaar geleden staken Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, Het Kwartier in Stolwijk, Concordia in Haastrecht en RTV Krimpenerwaard de koppen bij elkaar om de Krimpenerwaard op de kaart te zetten. Het idee van een talentenjacht werd geopperd met voorronden, battles en een finale. Het idee kreeg meer en meer vorm en daarna handen en voeten door er Marlou Koevoets van het Cultuurstation in Schoonhoven bij te betrekken. Ergens rond Kerst vorig jaar vond de kickoff plaats met als uiteindelijk resultaat de finale in Stolwijk.

De zaal was dik uitverkocht en de finalisten kregen te maken met een uitbundig publiek en een kundige jury bestaande uit Marcel van Kersbergen, Carolien van Sluis en Rien Koevoets. Uiteindelijk mochten Rasha, Mara, Stefanie en Bryan het uitvechten nadat Gera, Fibian, Key en Rozemarijn waren afgevallen. Na een intermezzo van polderdichter Jorris Hoste, De vier overgebleven deelnemers mochten nogmaals over het voetlicht treden met als uiteindelijke winnares Rasha en daar waren de meeste aanwezigen het oog mee eens. Wethouder Wisja Pannekoek was aanwezig om de winnares bekend te maken. Ook de band, voor deze avond kregen ze de naam Stem van de Waard band, verdient een geweldig compliment want zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het welslagen van het gehele evenement. Tenslotte was iedereen het er over eens dat er een tweede editie dient te komen, maar die beslissing laat nog wel even op zich wachten.

De tv-registratie door RTV Krimpenerwaard wordt uitgezonden vanaf 19 april tot en met dinsdag 25 april telkens vanaf 12.00 en 21.00 uur.

Foto’s: Janet de Graas

 

Dit bericht is 1983 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief