Archieven

Dit bericht is 1296 keer gelezen

Stollywod

STOLWIJK- Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus van 13.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar weer genieten van speeldagen op het eiland Stollywood. RTV Krimpenerwaard nam alvast een voorproefje.

Vanaf recreatiepark de Kooij vertrekt de boot met kapitein Tino naar het eiland Stollywood. Tijdens de vaart kan je genieten van een hapje en een drankje en de prachtige polders van de Krimpenerwaard. Na ongeveer twintig minuten kom je aan bij het eiland waar het avontuur écht begint.

Ontstaan van Stollywood
“Ik was op zoek naar werk wat ik leuk vond”, zegt Tino, oprichter en eigenaar Stollywood. “Voorheen voer Arie Safari altijd rond in Stolwijk, maar hij is gestopt. Toen ben ik twee keer op de koffie gegaan bij Arie of hij echt niet doorging. Zijn antwoord daarop was dat hij écht gestopt is.”

Vervolgens heeft Tino een boot laten bouwen en is hij volwassenen gaan rondvaren, met aan boord een buffet van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard. “Vorig jaar was daar ineens corona, waardoor ik meer ben overgegaan naar kinderfeesten, in plaats van de kreeftenbuffetten voor volwassenen”, zegt Tino. Hij hoopt dit na de pandemie weer op te kunnen pakken.

Stollywood kreeftenbuffet

Verschillende avonturen
Het eiland is dan ook volledig ingericht om verschillende avonturen te beleven. “Vroeger was het heel normaal, buiten spelen en spelletjes doen. Nu merk je dat mensen dit bijzonder vinden, ik vind het leuk kinderen even weg te halen van de tablet of computer”, vertelt Tino.

“Het hele eiland heb ik zelf op deze manier opgebouwd met een kettingzaag en af en toe wat hulp van anderen. Niet alles was even makkelijk, voor het touw boven de sloot moest ik bijvoorbeeld toch wel even moeite doen om zo hoog in de boom te komen”, aldus Tino.

Paintball voor kinderen
Er zijn verschillende spellen te doen op het eiland. Zo is er onder andere een parcours waarbij de vloer niet geraakt mag worden. Ook wel ‘de vloer is lava’ genoemd. Daarnaast is er een touw waarmee over de sloot heen geslingerd kan worden en is er een groot terrein om te paintballen.

“Het is kinderpaintball en doet geen pijn. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder spannend”, lacht Tino. “Er zijn genoeg schuilplekken voor de kinderen tijdens het paintballen en het doel is om uiteindelijk de vlag te veroveren.”

Foto’s: Stollywood.

Dit bericht is 1296 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief