Archieven

Dit bericht is 1493 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Voor het knippen van nagels, trimmen van vachten of ander huisdierdrama is er nu hulp van Demi de Rijk (30). Zij biedt de helpende hand aan huis, in de vertrouwde omgeving van je huisdier.

“Ik wilde altijd al iets met dieren doen”, verklaart Demi haar keuze voor het vak. “Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd voor paraveterinair. Dat betekent dat je, net als een dierenarts, wettelijk bevoegd bent om bepaalde handelingen uit te voeren. Zie het als een dierenartsassistente plus.” Na haar studie heeft ze verschillende banen gehad. Eenmaal zwanger is ze gestopt en lukte het daarna niet om een passende job te vinden. “Het maakte me wel een beetje moedeloos”, denkt ze terug aan deze periode. “Je wilt graag aan het werk, maar het lukt niet.”

Eigen bedrijf
Demi is daarom opnieuw een studie gaan volgen, ditmaal een opleiding tot trimster van konijnen en katten. Ze besloot een eigen bedrijf te starten: ‘Knip-it Diersalon’. “Ik richt mij op mensen die niet direct met hun huisdier naar een dierenarts gaan. Kan zijn om financiële redenen of er spelen andere problemen. Het zette mij tot nadenken hoe ik deze personen kan helpen en daarmee de huisdieren.”

Tekst gaat verder onder de foto

Flyeren
In 2021 besloot Demi zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ging van start met haar initiatief. Met behulp van familieleden is het logo ontworpen, de website en social media opgezet en heeft het bedrijf vorm gekregen. Vervolgens is ze afgelopen najaar gaan flyeren bij onder andere dierenartsen en -speciaalzaken. “De aanloop is genomen, de kop is eraf. Inmiddels krijg ik er langzaam maar zeker steeds meer klanten bij.”

Vertrouwde omgeving
Bang voor dieren is ze niet. “Tijdens de opleiding leer je hoe ermee om te gaan. Het voordeel is dat ik in de thuisomgeving kom. Het is een vertrouwde omgeving waarbij het baasje ook aanwezig is. Dat maakt het dier een stuk rustiger.”

Flexibel
Vogeltjes, reptielen, katten, cavia’s en konijnen, daar richt ze zich op.  Tot nu toe zijn de reacties zeer positief, mede door haar flexibele opstelling. Ze is tevens inzetbaar om voor het huisdier te zorgen als de eigenaar afwezig is. “Heb je een probleem, een vraag en je wilt niet gelijk naar een dierenarts, dan kun je mij altijd benaderen”, vult ze aan.

Voor meer informatie zie de website www.knip-itdiersalon.nl.

 

Dit bericht is 1493 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief