Archieven

Dit bericht is 920 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- De Streekwinkel Krimpenerwaard heeft sinds kort een mooi plekje gevonden in de oude huisartsenpost bij de Dertienhuizen (Brederodestraat 3, Krimpen aan de Lek). De Stichting Ouderenvoorziening Nederlek faciliteert deze multifunctionele plek.

Nu al kan iedereen op vrijdagmiddag binnen lopen om streekproducten te kopen (of af te halen) of gewoon komen voor een kopje thee en een gezellig praatje, maar de Streekwinkel wil meer. Corine de Haij, voorzitter van deze Stichting: “We willen activiteiten organiseren die aansluiten bij onze uitgangspunten: lokaal, duurzaam, ontmoeting. En dat is meer dan alleen voedsel.”

De Streekwinkel wil vanaf maart of april iedere eerste woensdagochtend van de maand ‘Koffie met’ organiseren. De koffie is helder, maar met het ‘met’ wil zij inwoners met een leuke initiatief of talent een podium geven. “Denk aan (amateur) kunstenaars, schrijvers, fotografen of iedereen die iets leuks te vertellen heeft. We zoeken dus inwoners die bij de Koffie met hun talent willen delen.”

Repaircafé
Een ander initiatief is het Repaircafé. “Dit is een mooi concept waarin kleine reparaties worden verricht aan bijv. huisraad, kleding, speelgoed… Want weggooien is zonde als het nog gewoon te repareren is”, vervolgt De Haij. “Het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. Maar het repaircafé staat ook voor dat kopje koffie en een gezellig praatje.”

“Met de Streekwinkel willen we duurzaamheid stimuleren én we zijn er voor dat praatje. Dus een repaircafé past er prima bij”, aldus De Haij. Het zoeken is nu naar mensen die handig zijn en het leuk vinden om één keer in de maand op donderdagmiddag mee te helpen met het Repaircafé.

Dus vind je het leuk een bijdrage te leveren aan de Koffie met, het Repaircafe of de Streekwinkel? “Laat het ons weten, want met alle vrijwilligers kunnen we veel voor elkaar én de Krimpenerwaard betekenen.” Bel of mail Corine de Haij via tel. 06 2422 6878 of info@streekwinkelkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 920 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief