Archieven

Dit bericht is 1269 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Koguryo is met een flinke oogst medailles teruggekeerd van het Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do in Delft. De score was: elf keer goud, vier keer zilver en drie keer brons.

Ruim twintig clubs, met in totaal met in totaal 621 inschrijvingen streden op diverse onderdelen (tul, sparren, hoogspringen en powerbreaken) om de landstitels. Het sportcentrum uit Krimpen aan de Lek had dertien dertien deelnemers ingeschreven.

Bij de jeugd behaalde Isa Groeneveld een knappe eerste plaats bij het onderdeel Tul 1e dan.

Fenne Diefenbach (sparren +170 cm A-klasse; foto), won goud door in de finale de lokale favoriet te verslaan. Amy den Boer behaalde nipt brons in de klasse sparren A klasse 140 tot 150 cm. Mellua Tupamahu werd derde bij het sparren en hoogspringen.

De junioren lage banders deden het goed bij het sparren: goud voor Zeus Limpiada (-56 kg). Jack de Vall en Jorick van Veelen schakelden iedereen uit in de voorrondes en stonden zo samen in de finale -62 kg. Jorick won. Martina Sliva behaalde, in de A-klasse junioren -50 kg, goud met zowel met sparren als tul. Daar kwam nog zilver bij op het onderdeel powerbreak.

De senioren trokken deze lijn door. Lisanne Behonek behaalde goud met tul door in de finale te winnen van international Bo Rook. Ook won zij zilver met sparren in de A klasse -62 kg. Het goud in deze klasse ging naar Sam Delrock. Liza Maurits overheerste de klasse -75 kg, evenals Nina Meppelder die de klasse +75 kg won. Zo werd de hele dames A-klasse beheerst door Koguryo. Chris van de Veerdock behaalde zilver met tul en goud met sparren in de klasse A -70 kg.