Archieven

Dit bericht is 503 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Van vrijdag 8 tot 15 september is het de jaarlijkse ‘Week van lezen en schrijven’. “Wist u dat een op de zeven personen moeite heeft met lezen en schrijven en meer dan de helft Nederlander is?”

In de Krimpenerwaard hebben zo’n 8.000 mensen moeite met het lezen van brieven, het invullen van (digitale) formulieren, het bijhouden van de financiën of het vinden van een baan. En dat maken ze niet altijd kenbaar. Op het werk weten ze alles met de computer te omzeilen, voor hun administratie leunen ze op een partner of moeilijke brieven worden aan de kant gelegd. “En dat heeft veel impact”, vertelt Corine de Haij van het Taalhuis Krimpenerwaard.

“In Nederland  en zeker ook vanuit de Krimpenerwaard  werken we mee aan de Week van lezen en schrijven en de bijbehorende campagne ‘Ik wil leren!’.”

Kom in actie
“Laten we in de Week van lezen en schrijven in actie komen. Een week waarin je zelf meer alert bent op laaggeletterdheid of waarin je het binnen jouw organisatie hier aandacht voor vraagt”, aldus De Haij. Veel organisaties hebben de mailing vanuit de Bibliotheek Krimpenerwaard al ontvangen; zo niet, laat het hen weten. En op de website van de bibliotheek en op deze landelijke website vind je ook alle informatie en tools.

De Bibliotheek Krimpenerwaard/Taalhuis ondersteunt u met advies en het aanbieden van trainingen of materialen. Voor meer informatie of mogelijkheden kan er worden gemaild naar taalhuis@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Of kijk op de website.

Dit bericht is 503 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief