Archieven

Dit bericht is 430 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Op 24 februari 2024 bestond Christelijke Korenvereniging Oefening en Stichting precies een eeuw. En dat wordt gevierd met een feestelijk jubileumconcert op zaterdag 13 april in de Dorpskerk te Ouderkerk aan den IJssel.

Het grote koor van de vereniging zal het oratorium ‘Totdat Hij komt’ van J.P. Teeuw ten gehore brengen. In dit oratorium zit een duidelijke opbouw: het bezingt de heilsfeiten  en het loopt uit op de verwachting van de wederkomst van Christus. Het muzikale hoofdthema is het lied ‘Kroon Hem met gouden kroon’ en het geheel wordt met elkaar verbonden door het lezen van Bijbelteksten door een lector.

Voor de begeleiding zorgt een instrumentaal ensemble onder leiding van Alisa van Dijk. Verder werken mee: Adriaan Hoek, orgel en Martien van der Zwan, piano. Het kamerkoor van de vereniging (Pro Musica) hoopt deze avond ook van zich te laten horen door a capella een aantal liederen te zingen. De algehele leiding is in handen van de dirigent van beide koren: Cees van der Slik.

Concert
Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis, al zal er wel een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Na afloop van het concert is er voor iedereen (en oud-leden in het bijzonder) gelegenheid koorleden en dirigent onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten en dit heuglijke feit mee te vieren in het naast de kerk gelegen verenigingsgebouw ‘Berea’.

Dit bericht is 430 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief