Archieven

Dit bericht is 1117 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wethouders Coen Derickx van Krimpen aan den IJssel en Nico van Veen van Capelle aan den IJssel stonden maandagochtend oog in oog met elkaar bij de Algerabrug. Reden: Capelle heeft Krimpen uitgedaagd voor het NK-tegelwippen.

Zeker honderd Nederlandse gemeenten strijden van 21 maart tot 31 oktober met elkaar om de gouden schep. Welke gemeente wipt de meeste tegels en maakt plaats voor groen? Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Krimpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Als startsein van het NK-tegelwippen hebben beide wethouders elkaar een schep overhandigd. Deze is gelijk in gebruik genomen aan eigen zijde van de brug, waar een tegel werd ‘gewipt’ en een plant geplaatst.

De gemeente Krimpen aan den IJssel roept haar inwoners op ook de schep te pakken, tegels te wippen en de strijd met Capelle aan den IJssel aan te gaan. Gewipte tegels kunnen aangemeld worden op nk-tegelwippen.nl.

Derickx: “Krimpen aan den IJssel is een groene gemeente. Voor het opvangen van de klimaatontwikkeling is echter nog meer groen nodig. Het vervangen van stenen door groen is een goede mogelijkheid. Samen met de inwoners zorgen voor een hoge score op de NK-tegelwippen. Groen moet je doen!”

Wint Krimpen de Gouden Schep of de Gouden Tegel?
De gemeente die de meeste tegels per duizend inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Inwoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en aantrekkelijke prijspakketten. Om kans te maken op deze prijzen moeten gewipte tegels aangemeld worden op nk-tegelwippen.nl.

Dit bericht is 1117 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief