Archieven

Dit bericht is 1230 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het hotelschip met vluchtelingen is dinsdagmiddag afgemeerd in de Sliksloothaven in Krimpen aan den IJssel. Het college stond vanaf de kade klaar om de tijdelijke inwoners te ontvangen en welkomsttassen af te geven. Doordat 13 van de 63 vluchtelingen afgelopen dagen positief testten op corona, zijn de welkomsttassen niet fysiek overhandigd.

De vluchtelingen die positief getest zijn op corona zitten in hun hut in isolatie. Volgens het GGD-protocol mogen ze na een negatieve zelftest van boord. Als er zorg nodig is wordt dit door een gepensioneerde Krimpense huisarts gedaan. Dit houdt ook in dat activiteiten met vrijwilligers voorlopig niet aan boord kunnen plaatsvinden.

Burgemeester Vroom is trots dat er al zoveel vrijwilligers klaar staan om de vluchtelingen wegwijs te maken: “Het is jammer dat dit nu nog even niet kan, maar deze hulp kunnen we natuurlijk de komende 8 weken goed gebruiken.”

Daarnaast hebben de winkeliers van de Crimpenhof spullen voor de vluchtelingen ingezameld. Ook heeft een inwoner 63 Crimpenhofbonnen gekocht en aan de vluchtelingen gedoneerd.

Dit bericht is 1230 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief