Archieven

Dit bericht is 599 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het Krimpen Music Festival gaat ook dit jaar niet door. “De organisatie kan zich in 2024 niet volledig inzetten om een veilig en kwalitatief goed festival neer te zetten. Dat komt onder andere door beperkte inzet van vrijwilligers”, laat de organisatie, weten. 

Krimpen Presents is sinds 2010 actief betrokken binnen de gemeente bij en met het organiseren van festivals. Onder andere een Bevrijdingsfestival, Oranje Festival en Krimpen Festival zijn gerealiseerd. Vanuit de evenementenvisie 2021 is ruimte gemaakt voor een jaarlijks festival.  Daar is het meest recente concept Krimpen Music Festival uit ontstaan.

In 2023 heeft Krimpen Presents aangegeven dat het organiseren van een festival een steeds grotere uitdaging is geworden. Verschillende kosten zijn sterk gestegen en veiligheidseisen vanuit de regio zijn aangescherpt. “Daarom heeft het college besloten in 2024 extra budget beschikbaar te stellen voor het organiseren van het Krimpen Music Festival. Het besluit om geen editie in 2024 te organiseren is niet vanwege de financiën genomen”, laat het college weten.

Andere evenementen
Wel wordt er gekeken naar andere evenementen. “Het bestuur van de vrijwilligersorganisatie heeft aangegeven graag mee te werken aan de muzikale omlijsting van andere evenementen. De gemeente maakt graag gebruik van de muzikale kennis en expertise van Krimpen Presents en steunt dit aanbod”, aldus het college.

In het raadsvoorstel rondom de vernieuwde Evenementenkalender 2024 zijn de financiële kaders uitgewerkt. Daarnaast hebben andere organisaties zich gemeld om (zomer)festiviteiten in de gemeente te willen organiseren. Met het vrijkomen van het gereserveerde budget voor Krimpen Presents in 2024 ontstaat daar ruimte voor. “We gaan hierover verder in gesprek.”

Dit bericht is 599 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief