Archieven

Dit bericht is 2910 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Gijs de Bruin uit Krimpen aan den IJssel is gekroond tot ‘Beste klusser van Nederland’. De 37-jarige installatietechnisch adviseur bleek de allersterkste tijdens een nachtelijk klusspektakel van bouwmarkt Hornbach met vier aan elkaar gewaagde klushelden. De Gouden Hamer staat inmiddels te glimmen op het dressoir in de woonkamer.

Begin september startte Hornbach’s zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland. Duizenden klussers stuurden foto’s van hun ultieme klusproject. Zo ook Gijs de Bruin. Hij bereikte er de regionale finale mee.

Daarin werd hij uitgedaagd in een uur tijd, met een beperkt aantal materialen, iets de bouwen waar je met z’n tweeën een drankje aan kunt drinken. “Ik had de avond ervoor een feestje en op de dag zelf nogal een kater, maar ja een drankje drinken is dus wel aan mij besteed”, vertelt Gijs lachend. Hij slaagde met vlag en wimpel voor de opdracht en kwalificeerde zich voor de landelijke finale. “Vorig jaar deed ik al mee aan deze verkiezing, maar greep ik net naast de titel. Toen de oproep tot deelname dit jaar opnieuw voorbijkwam twijfelde ik geen moment. Ik ben er vol voor gegaan.”

Nachtelijke finalestrijd
Die finale was een droom voor menig klusser. Want een nacht lang kregen de vier finalisten een complete Hornbach-vestiging tot hun beschikking. De opdracht: bouw in zes uur tijd jouw ultieme buitenkeuken. Gijs vervolgt: “Een waanzinnige ervaring. We startten met het zo snel mogelijk verzamelen van alle benodigde materialen, zodat je kon gaan bouwen. De grootste uitdaging was de tijdsdruk, de uren vlogen voorbij. Ook het ’s nachts klussen was pittig. Hoewel ik dus wel een feestje gewend ben, sloeg de vermoeidheid om een uurtje of twee toch wel toe. Ik zat er echt even doorheen en dacht niet dat ik zou winnen. De andere kandidaten waren ook erg goed en bovendien snel. Maar de adrenaline hield me scherp en zo wist ik toch een gave buitenkeuken te bouwen. Alle verplichte onderdelen, zoals een werkblad, elektra en een barbecue-element, zaten erin.”

De jury beoordeelde ‘m als solide, kwalitatief goed én netjes afgewerkt. “Tsja, ik sta er ook om bekend dat ik een pietje-precies ben.” Dat hij de Gouden Hamer mee naar huis mocht nemen maakt Gijs trots: “Het is supertof en een grote eer.” Uitgeklust is Gijs voorlopig nog niet: “Ik ga komend weekend bij kennissen een veranda bouwen en bij andere vrienden ben ik nog bezig aan een uitbouw.”

Dit bericht is 2910 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief