Archieven

Dit bericht is 927 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Ze  maken in Het Streekmuseum niet iedere dag mee dat de mooie tuinzaal van voor tot achter vol zit met bezoekers. Een uitdaging afgelopen woensdag voor de organisatie om iedereen van een stoel en koffie te voorzien. Ruim tachtig migranten waren aanwezig voor een lezing over de steenbakkerijen en ijsselsteentjes. Een initiatief van Krimpenerwaard Intercultureel (KIC).

Helma Graveland, coördinator van KIC vertelt dat dit een mooie samenwerking is tussen KIC, Paul in het Veld van stichting Archeologie Krimpenerwaard en Hilde van de Berg , directeur van het Streekmuseum. “Mensen met een migratie achtergrond hebben vaak geen kennis van het ontstaan van de Krimpenerwaard en het boerenleven rond 1900. In het museum kun je ook zonder veel te vertellen zien en beleven hoe dit leven er toen uitzag.”

Na de uitleg, vertaald door de aanwezige tolken, is door ervaren gidsen in vijf groepen een rondleiding door het museum gegeven. Grote belangstelling kreeg het karnen van boter en de prachtig gevulde linnenkast. Een geslaagde dag waar deelnemers en organisatie tevreden op terugkijken.

Dit bericht is 927 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief