Archieven

Dit bericht is 1793 keer gelezen

BERKENWOUDE – Ton van Dorp heeft zaterdag namens de ChristenUnie Krimpenerwaard de KrimpenerWAARDERING overhandigd aan kreeftenvissers Jan en Ramona de Waard.

Rivierkreeften is één van de ‘zeven Concrete Uitdagingen’ van de ChristenUnie Krimpenerwaard, geeft Van Dorp aan. “Het blijft een hardnekkig uitdaging: invasieve exoten. Planten, dieren of andere organismen die van nature niet in ons land voorkomen, kunnen schadelijk zijn voor de natuur. In de Krimpenerwaard zijn het vooral rivierkreeften, duizendknoop, zonnebaars en watercrassula.”

Het oplossen van het probleem rivierkreeften is lastig, weet ook Van Dorp. “Maar één ding is zeker, als je de kreeft op kunt eten op een heerlijk broodje dan ben je in ieder geval een begin van de oplossing. En daar maken Jan en Ramona werk van, de ChristenUnie waardeert dit met een ring.”

De KrimpenerWAARDERING is een symbool van waardering van de ChristenUnie Krimpenerwaard voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de samenleving en voor de Krimpenerwaard in het bijzonder. De ring is gemaakt van de Tagua (noot van een palmboom), wat ook wel bekend staat als het plantaardig ivoor.

Dit bericht is 1793 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief