Archieven

Dit bericht is 1728 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Nu de gemeenteraadsverkiezingen voorbij zijn en de uitslagen bekend, hebben liefst zestien van de 31 raadsleden afscheid genomen. Dat gebeurde in een buitengewone raadsvergadering. De nieuwe raadsleden worden woensdagavond 30 maart toegelaten.

Dinsdagavondavond is afscheid genomen van: Kees Larooij (CDA), Cor Slob (ChristenUnie), Jeffrey van de Lagemaat en Jan van der Zwaart (D66), Peter Gabeler en JanKees Hoftijzer (Lokaal op 1), Aris Maat (PvdA), Ruud van der Wilt (VVD), Saskia van Rooy (Dierbaar Krimpenerwaard), Ada van Buren-van der Heiden, Eddo Mondriaan, Ben Schamper en Willem Schoof (VGKB).

Schoof was ook plaatsvervangend voorzitter in de gemeenteraad. Naar verwachting zal Jan Verburg (SGP), de tweede plaatsvervangend voorzitter, tijdelijk het plaatsvervangend voorzitterschap van de raad overnemen.

Drie vertrekkende raadsleden kregen een koninklijke onderscheiding omdat zij zich twaalf jaar of meer hebben ingezet als raadslid. Dat zijn Cees van der Graaf (PvdA), Geke Smit-Raggers (Lokaal op 1) en Erik Wassink (SGP).

Burgemeester Pieter Paans bedankte hen voor hun inzet en betrokkenheid en had voor alle vertrekkende
raadsleden een persoonlijk woordje. Maar keek ook terug op de afgelopen regeerperiode van vier jaar, waarbij de werkdruk van raadsleden steeds meer toeneemt. Het was een warm afscheid, waar ook de fractievoorzitters de vertrekkende raadsleden toespraken.

De afscheidnemende raadsleden kregen een uniek ontworpen zilveren reversspeld als blijvend aandenken aan de raadsperiode.

In een buitengewone raadsvergadering op woensdagavond 30 maart worden de nieuw verkozen raadsleden voor de periode 2022-2026 geïnstalleerd worden. Verder brengt informateur Willem Schoof
verslag uit van zijn eerste bevindingen. De openbare bijeenkomst bgint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentekantoor van Lekkerkerk, Burgemeester van der Willigenstraat 58. De bijeenkomst is ook live volgen via de gemeentelijke website en op televisie bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1728 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief