Archieven

Dit bericht is 1198 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Team Sportservice Krimpenerwaard organiseerde afgelopen woensdag voor de tweede keer de Krimpenerwaardse SportXperience. Zo’n 600 leerlingen van verschillende basisscholen uit de Krimpenerwaard verzamelden op het sportcomplex van voetbalvereniging Dilettant in Krimpen aan de Lek. Het doel van dit evenement is om kinderen kennis te laten maken met sport en bewegen.

“De Krimpenerwaardse SportXperience is een scholentoernooi voor de groepen vijf en zes uit de Krimpenerwaard. Dit jaar zijn scholen uit negen kernen aanwezig”, vertelt Gert-Jan Klop van Team Sportservice Krimpenerwaard. “Er doen dit jaar zo’n 600 leerlingen mee, dat is een verdubbeling van afgelopen jaar. Toen waren er 300 leerlingen.”

Tijdens de SportXperience kunnen de kinderen deelnemen aan tal van sporten. Zo was er onder andere hockey, streetsoccer, handbal, korfbal, streetdance en theater. “Allemaal verschillende activiteiten waar kinderen kennis mee kunnen maken. En zoals wij kunnen zien aan de gezichten van de kinderen, hebben zij een ontzettend plezierige dag beleefd.”

Derde editie
Tijdens de SportXperience is er ook nog een ‘voetbalshow’ gegeven door niemand minder dan professioneel freestyle voetballer Bailey de Regt. Iets waar de leerlingen bijzonder enthousiast over zijn. “Dat was echt heel cool”, zegt een van de aanwezige leerlingen. “Ik ben echt super fan van hem dus heel leuk om hem in het echt te zien. Het was super leuk”, roept een andere leerling enthousiast.

Een derde editie gaat volgens Klop gewoon komen. “Daar gaan we volgend jaar voor. En hopelijk kunnen we dan nog een beetje groeien. Dus de scholen die nu nog niet hebben deelgenomen, nodig ik van harte uit om volgend jaar wel deel te nemen. Wie weet gaan we dan wel richting de 750 leerlingen. Dat zou voor ons allemaal mooi zijn, maar nog veel belangrijker voor de kinderen zal het een fantastisch evenement zijn. Wij genieten ervan, de vele sportaanbieders genieten ervan. We kijken nu al uit naar volgend jaar. Het is fantastisch”, aldus Klop.

Bekijk een compilatie van deze dag via de video bovenin dit artikel.

Dit bericht is 1198 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief