Archieven

Dit bericht is 622 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De fractie van Krimpens Belang heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag aandacht gevraagd voor de stijgende armoede onder Krimpense zmp’ers (zelfstandigen met personeel) en zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel).

“We hebben veel signalen ontvangen van Krimpense zmp’ers en zzp’ers over betalingsproblemen door coronaregelingen”, aldus Sethi Plaisier van de lokale partij. “Terwijl juist van deze groep ondernemers bekend is dat zij vaak jarenlang wachten voordat zij hulp vragen bij de gemenete, waardoor de problematiek vaak al sterk verergerd is tegen de tijd dat de hulpvraag bekend is. Terwijl juist onder de groep zmp’ers het cruciaal is om in een vroeg stadium te helpen omdat armoede en financiële problemen meerdere gezinnen raakt omdat leden van de familie vaak meewerken in het bedrijf.”

Volgens Plaisier hebben verschillende ondernemers in de afgelopen weken van overheidsinstanties brieven ontvangen dat de termijn van betalingsuitstel ten einde is en dat regelingen terugbetaald dienen te worden.

Wethouder Timm is tijdens de raadsvergadering gevraagd om deze maand extra aandacht te geven aan deze groep ondernemers en hen te informeren over de mogelijkheden voor hulp vanuit het Actieprogramma Armoede en Schulden. Hiernaast werd de wethouder gevraagd een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren waarbij deze ondernemers voorgelicht worden over de (voorwaarden van de) overheidsregelingen. De wethouder heeft hierop positief gereageerd.

Dit bericht is 622 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief