Archieven

Dit bericht is 632 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse inspectie plaats van enkele tientallen nestkastjes in de Krimperhout.

Afgelopen zaterdag trotseerden een zevental Lions-leden aangevuld met een vrijwilliger van de Jeugdnatuurwacht de ijzige koude om in het Krimpenerhout nestkastjes te controleren en te ontdoen van nestmateriaal.

Dit om de kastjes weer klaar te maken voor het nieuwe broedseizoen. De vogels zijn namelijk nogal kieskeurig qua huisvesting. Indien zich oud nestmateriaal in een kastje bevindt is er geen interesse in deze tweedehands meubilering en wordt het nestkastje gewoon voorbijgevlogen.

 De ongeveer 35 nestkastjes zijn bestemd voor Mezen en Roodborstjes en al weer  weer 10 jaar geleden samen met de Jeugdnatuurwacht in het Krimpenerhout opgehangen. Het betreft hier een stukje Lions huisvlijt want de kastjes zijn door de Lions zelf vervaardigd.

Weinig leegstand
Uiteraard waren de pimpel- en koolmezen alweer vertrokken maar aan de hand van het achtergebleven nestmateriaal kon vastgesteld worden dat 33 van de 35 nestkasten bewoond zijn geweest. Dat is een zeer hoge bezetting en geeft aan dat de nestkastjes in een grote behoefte voorzien.

Het Krimpenerhout is namelijk nog een jong bos waar zich nog geen oude bomen bevinden met holtes enz waar een nest in kan worden gebouwd. De komende jaren zullen de kastjes dan ook broodnodig blijven om te zorgen voor voldoende broedgelegenheid.

Winter
Het is weer koud en  het voedsel wordt voor alle vogels schaars. De Krimpense Lionsclub  roepen dan ook iedereen op om bij te voeren. Het brengt bovendien ook gezelligheid in de achtertuin. Doe het wel verstandig met vetbolletjes en pinda’s. Verkrijgbaar bij gespecialiseerde dierenwinkels en de plaatselijke supermarkten.

Dit bericht is 632 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief