Archieven

Dit bericht is 458 keer gelezen

KRIMPENERWAARD/ KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft twee insecten hotels geschonken. Eén voor het Zuid Hollands Landschap en één voor de gemeente Krimpenerwaard. Het zijn de laatste twee insectenhotels in een serie van vijf die overgedragen zijn aan de nieuwe eigenaren.  

De serie van vijf insectenhotels is gebouwd door leden van de Commissie duurzame leefomgeving van de Krimpense Lionsclub in het kader van hun betrokkenheid bij het initiatief ‘Prachtlint Krimpenerwaard’.

In Prachtlint werken vrijwel alle (natuur)terrein beherende organisaties in de Krimpenerwaard samen aan de totstandkoming van een lint van ‘natuurpareltjes’ die met elkaar zijn verbonden door ecologisch beheerde terreinen van die organisaties. Doel daarvan is om de biodiversiteit in de regio te bevorderen.

Plekje in de boomgaard
De overdracht werd een feit door het schroeven van een tekstplaatje op het hotel. In de ochtend vond dat plaats door Jan Bisschops directeur van het Zuid Hollands Landschap onder begeleiding van André Boon, voorzitter van de Lions Commissie duurzame leefomgeving van de Krimpense Lionsclub.

Tekst gaat verder onder foto

Het hotel heeft een plek gekregen in de boomgaard bij het ZHL-beheer kantoor aan de Schaapjeszijde bij de Berkenwoudse Driehoek. In de middag vond een zelfde ceremonie plaats door wethouder Wisja Pannekoek van de gemeente Krimpenerwaard en Robert Verhagen past president van de Lionsclub. Hotel nummer 5 staat op een bloemrijke kade aan de rand van een Schoonhovense nieuwbouwwijk.

‘Warm welkom’
“Onze lionsclub besteedt al jaren veel aandacht aan het bevorderen van een duurzame leefomgeving. Dat doen wij niet alleen door middel van fondsenwerving, waarmee wij bijvoorbeeld de bouw van deze insectenhotels kunnen bekostigen. Maar ook door allerlei handen-uit-de-mouwen-activiteiten. Zo bouwden en onderhouden we inmiddels zo’n negentig nestkasten in het natuur- en recreatiegebied Krimpenerhout”, zegt huidig Lions President Peter Huijbrecht.

“We zijn verheugd met deze schenking van Lionsclub Krimpen aan den IJssel. Met dit soort hotels kunnen we bijen, hommels, vlinders en andere insecten een warm welkom geven. Heel belangrijk voor de biodiversiteit in deze regio”, aldus Jan Bisschops van het Zuid Hollands Landschap.

Dit bericht is 458 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief