Archieven

Dit bericht is 918 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft afgelopen vrijdag een insectenhotel overgedragen aan het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het hotel heeft een plaats gekregen bij het Gemaal Krimpenerwaard, beneden aan de Lekdijk tussen Lekkerkerk en Bergambacht.

De overdracht werd een feit doordat president Peter Huijbrecht van de lionsclub en hoogheemraad Josien van Cappelle van het hoogheemraadschap samen een tekstplaatje op het hotel aanbrachten.

Het nieuwe insectenhotel is het derde exemplaar uit een serie van vijf grote insectenhotels die leden van de Krimpense lionsclub bouwen en inrichten in het kader van hun betrokkenheid bij het initiatief ‘Prachtlint Krimpenerwaard’. In Prachtlint werken vrijwel alle (natuur)terrein beherende organisaties in de Krimpenerwaard samen aan de totstandkoming van een lint van ‘natuurpareltjes.’ Deze zijn met elkaar verbonden door ecologisch beheerde terreinen van die organisaties. Doel daarvan is om de biodiversiteit in de regio te bevorderen.

Twee andere locaties
Eerder ontvingen de gemeente Krimpen aan den IJssel en Staatsbosbeheer al soortgelijke hotels. Deze hotels kregen een plek op twee terreinen die tot het Prachtlint kunnen worden gerekend. Een op een bloemenperceel aan de rand van Krimpen aan den IJssel en een op een bloemrijk perceel in de Krimpenerhout.

“Onze lionsclub besteedt al jaren veel aandacht aan het bevorderen van een duurzame leefomgeving. Dat doen wij niet alleen door middel van fondsenwerving, waarmee wij bijvoorbeeld de bouw van deze insectenhotels kunnen bekostigen. Maar ook door allerlei handen-uit-de-mouwen-activiteiten. Zo bouwden en onderhouden we inmiddels zo’n negentig nestkasten in het natuur- en recreatiegebied Krimpenerhout”, zegt Peter Huijbrecht.

“Het hoogheemraadschap heeft de ambitie om de biodiversiteit te behouden en te versterken. Daarom beheren we onze dijken, watergangen, wegbermen en eigen terreinen met oog voor de natuur. Het bijenhotel  staat bij gemaal Krimpenerwaard aan de rand van de Lekdijk, waar we al jaren gefaseerd maaien en het maaisel afvoeren. Hierdoor is een bloemrijke dijk ontstaan, die aantrekkelijk is als leefgebied voor allerlei insecten. Het bijenhotel is een welkome aanvulling en biedt de diertjes extra schuil- en nestgelegenheid”, aldus Josien van Cappelle.

Dit bericht is 918 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Krimpense Lionsclub schenkt insectenhotel aan hoogheemraadschap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief