Archieven

Dit bericht is 631 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het Heren 1 team van Tennisclub Krimpen (TCK) beleefde afgelopen vrijdag een bijzondere dag. Tijdens het 70-jarig jubileumfeest van de vereniging ontving het team de Krimpense Maan uit handen van wethouder Kirsten Jaarsma. De Maan is een erkenning voor hun bijzondere prestatie als landskampioen.

Het kampioenschap in de Topklasse werd pas in de laatste wedstrijd beslist. In een spannende finale in Santpoort namen zij het op tegen Joy Jaagpad uit Amsterdam. Hoewel het team met 1-3 achter kwam, hebben zij doorgezet en de achterstand weten om te buigen in een overwinning. Hiermee kroonde zij zich tot landskampioen in de zaterdag-Topklasse. Na de eredivisie is dit het hoogste niveau van Nederland.

Met het behalen van de vijfde landstitel op rij heeft het team een unieke prestatie geleverd: een nationaal tennisrecord. “Een prachtige prestatie van een ploeg waar we in Krimpen heel trots op mogen zijn. Het team is ongetwijfeld een inspiratie voor alle jonge tennissers in onze gemeente”, zegt wethouder Jaarsma. De Krimpense Maan wordt toegekend aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Foto: John Wijntjes

Dit bericht is 631 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief