Archieven

Dit bericht is 1006 keer gelezen


KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft de nieuwe sport- en beweegnota ‘Heel Krimpen beweegt 2024 – 2027’ vastgesteld. De gemeente wil met dit beleid werken aan een stevige ambitie.

Wethouder Kirsten Jaarsma (sport) is blij dat er na lange tijd weer een sportbeleid is. Ook sluit het beleid goed aan bij de ambitie van de gemeente om een gezonde gemeente te worden. “We kijken er naar uit om het beleid te gaan uitvoeren. Zo willen we aan de slag met Vitality Clubs. En willen we zorgen voor laagdrempelig bewegen in de buurt”, zegt wethouder Kirsten Jaarsma.

In 2027 wil de gemeente ervoor zorgen dat 50% van de Krimpenaren aan de landelijk beweegnorm voldoet. “De beweegdeelname was in 2022 nog 36,7 procent. Dus we hebben dus een mooie, maar flinke uitdaging voor ons liggen. Samen met alle sport- en beweegorganisaties én onze inwoners gaan we met deze uitdaging aan de slag. Hierbij komt er onder andere aandacht voor specifieke doelgroepen, zoals jongeren ouderen. Helaas bewegen of sporten zij minder dan dat goed voor hen is,” aldus wethouder Jaarsma.

Dit bericht is 1006 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief