Archieven

Dit bericht is 519 keer gelezen

SCHOONHOVEN- In de reeks van Kruispoortbijeenkomsten van de Remonstrantse gemeente Schoonhoven wordt er een bijeenkomst georganiseerd over Benjamin Britten in woord en muziek. Het thema van de bijeenkomst is ‘Vieren en rouwen met Benjamin Britten’ waarbij in woord en muziek het leven van deze Britse componist zal worden belicht.

Tenor Ard Verkerke, sopraan Josian Strous en harpiste Reinilde Zevebergen-Buijs verzorgen deze muzikale lezing waarbij het gesproken woord wordt afgewisseld met opgenomen én met live muziekfragmenten. Van Benjamin Britten kennen de meeste mensen ‘A Ceremony of Carols’ en ‘War Requiem’ maar hij schreef veel meer prachtige werken en dat zal dit trio u ook laten horen. De rode draad in het muzikale verhaal is ‘vieren en rouwen.’ Daarnaast ook de vraag uit welke bronnen Britten zich liet inspireren en wie lieten zich juist door hém inspireren.

De Kruispoortbijeenkomsten worden door de actieve remonstrantse gemeente georganiseerd op het snijvlak van actualiteit, geloof, cultuur en samenleving. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 10 december vanaf 14.00 uur in de remonstrantse kerk aan Kruispoortstraat 8 in Schoonhoven. De entree bedraagt 7,50 euro inclusief koffie of thee.

Dit bericht is 519 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief