Archieven

Dit bericht is 1205 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Kruiswijk Groep uit Bergambacht heeft de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024 in de categorie Grootzakelijk gewonnen. Onder applaus van ruim vijfhonderd aanwezigen werd de prijs afgelopen maandag uitgereikt in de Goudse Schouwburg. De Goudse Betonmortelcentrale uit Gouda en Bizway uit Bodegraven waren ook genomineerd in deze categorie.

De recent geïnstalleerde burgemeester Hans Beenakker reikte de trofee uit aan Christa en Pieter Teeuw-Kruiswijk. De jury karakteriseerde Kruiswijk Groep als de circulaire en sociale koploper waar Nederland een voorbeeld aan kan nemen. “Ongelofelijk mooie woorden waar we ontzettend trots op zijn”, zegt Christa Teeuw-Kruiswijk. “We waren zelf ook een beetje overdonderd van die woorden”, zegt Pieter Teeuw.

“We hebben het ontzettend naar ons zin gehad bij de uitreiking. Er waren een heleboel collega’s bij en toen we hoorde dat we hadden gewonnen was het gelijk een groot feest”, blikt Christa terug. “We hadden het echt niet verwacht. Je hebt goede concurrenten om je heen, maar we hebben toch gewonnen.”

“Het was sowieso al een enorme eer om genomineerd te zijn”, vult Pieter aan. “We hadden vooraf ook al tegen elkaar gezegd dat we niet meer konden verliezen, omdat genomineerd zijn al zo’n eer is.”

Tekst gaat verder onder foto

Dat Kruiswijk werd genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland was een grote verassing. “Wij hebben ons niet zelf opgegeven, maar zijn voorgedragen. Ik werd gebeld en er werd toen gezegd: ‘Je bent voorgedragen voor de ondernemersprijs.’ Ik was heel verbaasd, maar vond het wel heel leuk. Dat zei ik ook door de telefoon.”

“Vervolgens wordt er, uiteraard, heel professioneel van alles van je gevraagd. Hoe ga je om met je medewerkers? Wat doe je aan maatschappelijke betrokkenheid? Er wordt gekeken naar innovatie.” Uiteindelijk worden er drie genomineerden gekozen die kans maken op de titel. Die drie bedrijven moesten begin van dit jaar een pitch houden van drie minuten om de jury te overtuigen. “In die pitch hebben wij voornamelijk duidelijk gemaakt dat wij gaan voor duurzaamheid. Duurzaamheid is voor ons niet alleen een milieu-kreet, maar ook duurzaamheid in lange-termijn relaties.”

Andere categorieën
In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken bekend dat Dick Hoogendoorn van Plus Hoogendoorn door de jury als winnaar was aangewezen. Restaurant Rivero uit Schoonhoven was ook genomineerd in deze categorie. Hun juryrapporten vermeldt onder andere: “Rivero is dé plek om optimaal te genieten en even bij te komen van de dagelijkse hectiek.”

In de categorie MKB won Bos Nieuwerkerk. In deze categorie was ook Overslag Terminal Bergambacht genomineerd. Over hen schreef de jury in haar rapport; “Dit bedrijf is al niet meer weg te denken als belangrijke schakel voor scheepvaart en wegtransport. Een bedrijf om trots op te zijn en een echte aanwinst voor de Krimpenerwaard.”

Ondernemersprijs
De Ondernemersprijs Midden-Holland heeft als doel ondernemers en ondernemerschap te waarderen en in het zonnetje zetten. Presentator Peter Heerschop leidde het programma van dit feestelijke evenement en interviewde de genomineerden, de burgemeesters van de vijf deelnemende gemeenten, de voorzitter van de Stichting Ondernemersprijs Midden-Holland René Mascini en juryvoorzitter Daniël Westerhuis.

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.

Bekijk de hele videoreportage bovenin het artikel of via YouTube

Dit bericht is 1205 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief