Archieven

Dit bericht is 1628 keer gelezen

LEKKERKERK- Tijdens het museumweekend van 9 en 10 september organiseert de Vereniging Krimpener Kunstwaard een kunstmanifestatie op de Oude Scheepssloperij aan de Opperduit 69a in Lekkerkerk. Vijf van haar leden zetten er hun schouders onder om op deze bijzondere plek een metamorfose tot stand te brengen en slaagden erin daarbij het oorspronkelijke karakter van de plek te behouden.  

Op het terrein aan de Lek is een oud binnenvaartschip in de dijk gezet dat gebruikt gaat worden als expositieruimte en krijgt een oud verroest schip in de Lek een gedaanteverandering waarmee een boodschap wordt vormgegeven. In totaal tonen twintig kunstenaars hun werk op het terrein, zowel binnen als buiten.

Bezoekers kunnen naast het bekijken van al deze kunstwerken genieten van de demonstraties sieraden maken en het bekijken van graffiti op een oude scheepshuid. Verder kunnen de bezoekers creatief aan het werk met een wedstrijdelement en kan er een kunstwerk gekocht worden waar eerst voor gewerkt moet worden.

Optreden
Twee getalenteerde zangeressen treden tijdens de opening op vrijdagavond 8 september op met livemuziek. Ook op zondagmiddag laten zij nog van zich horen. Daarnaast is er aandacht voor de historie met een kleine expositie over het neerstorten en bergen van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

De expositie is geopend op:

  • 8 september vanaf 19.00 uur met de opening rond 20.00 uur door o.a. wethouder Wisja Pannekoek;
  • 9 september van 10.00 uur tot 17.00 uur;
  • 10 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Dit bericht is 1628 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief