Archieven

Dit bericht is 817 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Misschien heeft u ze wel eens gespot; de mannen en vrouwen met hesjes, grijpstok en vuilniszak die vrijwillig hun omgeving opschonen. Twee keer per jaar, in maart en september, proberen we nog meer inwoners enthousiast te maken om zwerfvuil te rapen.

Door acties te organiseren rondom de Landelijke Opschoondag op 23 maart brengt Krimpenerwaard Schoon samen met de gemeente Krimpenerwaard het zwerfvuil extra onder de aandacht bij de inwoners in de gemeente.

Alle inwoners van jong tot oud kunnen op 23 maart meedoen. Zorg dan dat u op onderstaande tijdstippen aanwezig bent op de aangegeven locatie. Als u liever uw eigen buurt zwerfvuilvrij wilt maken, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Krimpen aan de Lek
Om 9.30 uur is het startsein bij het Cultuurhuis, Markt 201 in Krimpen aan de Lek. Na een kop koffie/thee volgt de officiële aftrap door wethouder Wisja Pannekoek en gaan we met elkaar aan de slag. Er staan materialen klaar om zwerfvuil te rapen. Met elkaar maken we het centrum van Krimpen aan de Lek zwerfvuilvrij. Deze actie duurt tot 11.00 uur.

Schoonhoven
Om 12.30 uur starten we bij de ingang van Brasserie De Veerpoort. Na een korte uitleg en uitreiking van de materialen gaan we de routes langs de Lek opruimen. Passanten en recreanten laten nog wel eens wat vuil achter. Door onze aanwezigheid hopen we dat de vervuilers in het vervolg hun afval in de daarvoor bestemde afvalbak gooien. Na afloop, rond 14.00 uur, is er een drankje voor de deelnemers.

Haastrecht
Om 15.00 uur zijn we aanwezig bij de COA-opvang in Het Klooster, Provincialeweg Oost 62 in Haastrecht. De jonge bewoners van deze opvang laten we kennis maken met het ruimen van zwerfvuil. Ook hier zijn inwoners van de Krimpenerwaard welkom om aan te sluiten. Na afloop is er een drankje voor de deelnemers. Rond 16.30 uur is deze actie afgelopen.

Eigen straat
Wilt u liever uw eigen straat, buurt of wijk in de gemeente Krimpenwaard opschonen? Dat kan natuurlijk ook. Meld uw actie dan aan via ikdoemee@krimpenerwaardschoon.net. Stichting Krimpenerwaard Schoon zorgt dan voor de materialen, zoals afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken en dat het verzamelde zwerfvuil op uw locatie wordt opgehaald.

Foto: Krimpenerwaard Schoon

Dit bericht is 817 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief