Archieven

Dit bericht is 1301 keer gelezen

Kerk Bergambacht oranje

BERGAMBACHT – Vanaf vrijdag 26 november kleurt de Laurentiuskerk in Bergambacht oranje. Hiermee staat de gemeente Krimpenerwaard tot en met 10 december stil bij geweld tegen vrouwen. Dit is een onderdeel van de campagne Orange the World van de Verenigde Naties. 

In Nederland heeft 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Door mee te doen aan de campagne Orange the World en aandacht te vragen voor dit grote probleem, draagt de gemeente Krimpenerwaard bij aan doel vijf uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: het verbeteren van de mensenrechten en positie van vrouwen en meisjes, waarvan het stoppen van geweld een essentieel onderdeel is.

Wethouder Boere ontsteekt oranje licht
Als symbool van de campagne in de gemeente Krimpenerwaard, kleurt de Laurentiuskerk in Bergambacht 16 dagen lang oranje. Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard ontstak vrijdagavond 26 november het licht.

De gemeente vindt dat iedereen een rol heeft in het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes. “Vaak zendt het slachtoffer signalen uit die erop wijzen dat er meer aan de hand is. Het is belangrijk dat u dan het gesprek aangaat, zorgt voor een veilige omgeving en het taboe doorbreekt. Alleen met elkaar kunnen we dit geweld terugdringen. Daarom is de campagne van Orange the World zo belangrijk, om ons bewust te maken van dit schrijnende probleem en er met elkaar iets aan te doen”, zegt de gemeente Krimpenerwaard.

Het oranje uitlichten van een gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonsopkomst in de wereld, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Thema campagne Orange the World 2021 #medestander
“De campagne van Orange the World 2021 nodigt iedereen uit om onderdeel te worden van de oplossing door zich #medestander te verklaren. Geweld tegen vrouwen en meisjes is niet alleen een probleem van hen, maar van ons allemaal. Daarom is de gemeente Krimpenerwaard #medestander”, aldus de gemeente Krimpenerwaard.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht behoefte om met iemand te praten? Bel Slachtofferhulp via het telefoonnummer 0900 0101. Melden van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld kan via het landelijk telefoonnummer: 0800 2000.

Foto: Stephan Tellier

Dit bericht is 1301 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief